Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Novozámčania sa zapojili do svetového dňa darov a dobrých skutkov

Ilustračná snímka. Foto: TABLET.TV

Vlani sa v rámci podujatia Giving Tuesday nazbieralo 1200 kilogramov tovaru.

Nové Zámky 3. decembra (TASR) – Mesto Nové Zámky sa v utorok zapojilo do charitatívneho podujatia Giving Tuesday. Ide o sviatok štedrosti, dávania a dobrovoľníctva.

V rámci celosvetového dňa darovania a dobrých skutkov tak môžu Novozámčania pomôcť ľuďom v núdzi. „Na Hlavnom námestí je od 9. do 18. hodiny stánok, kde ľudia môžu darovať trvanlivé potraviny, drogériu a kozmetiku pre sociálne odkázaných,“ informovala novozámocká radnica.

Zbierky budú okrem toho prebiehať aj vo vestibule mestského úradu, na úrade sociálnych vecí a rodiny i v Centre voľného času Pyramída. Ľudia môžu svoje dary priniesť aj do viacerých materských, základných a stredných škôl. „Spolu je to 19 zberných miest. Na druhý deň sa dary sústredia v komunitnom centre Kompas, odkiaľ sa budú rozdeľovať odkázaným rodinám,“ pripomenul magistrát.

Vlani sa v rámci podujatia Giving Tuesday nazbieralo 1200 kilogramov tovaru. „Je to deň, keď sa po celom svete oslavujú dobré skutky a šíri dobro. Jedinečným spôsobom spája rôzne neziskové organizácie, občianske združenia, firmy, rodiny aj jednotlivcov a povzbudzuje ich k prejavom štedrosti,“ zdôraznili organizátori podujatia.