Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

V Hurbanove okradla matka vlastnú dcéru

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Žena už bola obvinená z prečinu krádeže a odsúdená v superrýchlom konaní.

Hurbanovo 7. marca (TASR) – Pohotový zlodej na pošte okradol 31-ročnú ženu z Hurbanova. Využil moment, keď sa zohla, aby si pozbierala mince, ktoré jej spadli na zem. V tej chvíli jej vzal 655 eur, ktoré zostali položené na pulte. Okradnutá žena udalosť okamžite oznámila na polícii.

„Hurbanovskí policajti začali po páchateľovi pátrať. Preverovaním a prezretím kamerového záznamu zistili podozrivú osobu, ktorou bola matka poškodenej. Ešte v ten istý deň ju navštívili a k predmetnej udalosti vypočuli. Z vyšetrovania vyplynulo, že bola so svojou dcérou na pošte a peniaze jej zobrala ona,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Ako dodala, žena už bola obvinená z prečinu krádeže a odsúdená v superrýchlom konaní.

Ku krádeži došlo aj na pošte v obci Bruty v okrese Nové Zámky, kde 80-ročnú dôchodkyňu okradol 25-ročný muž. „Pani mala tašku položenú tesne vedľa seba a na pult si vyložila 50-eurovú bankovku, ktorou chcela zaplatiť šek. Šikovný zlodej však využil jej malú nepozornosť a peniaze z pultu zobral. Okamžite ako poškodená zistila, že jej zmizli peniaze, zavolala na políciu,“ povedala Bruchterová. Štúrovskí policajti do desiatich minút od spáchania skutku zadržali podozrivého Tibora z tej istej obce. Poverený policajt ho obvinil z prečinu krádeže a bol odsúdený v superrýchlom konaní.