Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

Magistrát v Šali pripravuje novú verziu mestskej internetovej stránky

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Webová stránka prešla v posledných dňoch redizajnom, nové grafické spracovanie však nemá byť jedinou novinkou.

Šaľa 15. apríla (TASR) – Oficiálna internetová stránka mesta Šaľa dostane novú podobu. Ako informoval člen Komisie kultúry a cestovného ruchu pri Mestskom zastupiteľstve v Šali Miroslav Demín, webová stránka prešla v posledných dňoch redizajnom, nové grafické spracovanie však nemá byť jedinou novinkou. „Autori sa zamerali najmä na obsah poskytovaných informácií. Tie sa majú oveľa viac priblížiť občanovi. Chcú byť zrozumiteľnejšie, jasnejšie a užitočnejšie. Posledná verzia mestského webu mala svoj zenit už dávno za sebou, preto vznikla logická potreba vytvoriť nový, modernejší web,“ uviedol Demín.

Nová oficiálna stránke mesta bude prinášať informácie o stravovacích i ubytovacích službách. Chýbať nebudú ani kultúrne a športové pozvánky na podujatia. Obnoviť sa má aj občianska inzercia a katalóg firiem. „Snahou mesta je, aby si užívateľ našiel ľahko a jednoducho všetko, čo potrebuje vedieť a čo chce vedieť. Tvorcovia budú reflektovať na požiadavky obyvateľov. Samozrejme, že stránka www.sala.sk chce zrozumiteľne informovať o dianí v samospráve. Spravodajstvo bude neoddeliteľnou súčasťou webu, aby mali Šaľania i návštevníci webu z iných miest možnosť čítať potrebné informácie aj z oficiálnych zdrojov, nielen zo sociálnych sietí. Aj keď facebook a mestský web navzájom prepojené určite budú,“ pripomína Demín.

Novinkou na novej stránke majú byť aj online prístupné zasadnutia mestského zastupiteľstva i iné dôležité podujatia v meste. „V praxi to napríklad znamená, že ak nejaký poslanec vystúpi na rokovaní zastupiteľstva s interpeláciou, čitatelia si vzápätí budú môcť prečítať informácie o obsahu jeho vystúpenia,“ vysvetlil Demín.

Ako doplnil, základnými piliermi novej oficiálnej mestskej internetovej stránky budú štyri sekcie a ich podsekcie. V module Chcem vedieť budú informácie zo samosprávy, zastupiteľstva, štátnej správy a zákonom uložené informácie, v sekcii Chcem vybaviť bude zasa klientske centrum, tlačivá, správne poplatky, podnety pre mestský úrad, informácie o školách, sociálnych službách či životnom prostredí. V časti Chcem sa zabaviť návštevníci stránky nájdu kalendár podujatí, program kina, športový servis, fotogalériu i katalóg firiem. V sekcii Chcem spoznať budú informácie z histórie, z mestskej kroniky, o oceneniach mesta, geografii, infraštruktúre, športových kluboch i neziskových organizáciách.

Samostatný priestor dostanú aj verejnosťou obľúbené a vyhľadávané servisné informácie v podsekciách Chcem sa najesť, Chcem sa ubytovať, Pracovné príležitosti, Pohotovosť lekární, Zdravotníctvo, Cestovný poriadok, či Občianska inzercia. „Snahou je prinášať naozaj aktuálne a užitočné informácie. Veríme, že si siedmu verziu mestského webu užívatelia obľúbia. Bude to totiž aj ich web. Každý môže mestu pokojne prinášať podnety, ako ho urobiť ešte lepším,“ dodal Demín.