Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Levický útulok pre zvieratá by sa mal presťahovať na Ladislavov dvor

ilustračná fotografia. Foto: TASR/Dano Veselský

Pozemok sa nachádza v tesnej blízkosti novovybudovaného Komunitného centra v katastrálnom území Horná Seč a je vo vlastníctve mesta Levice.

Levice 27. júla (TASR) - Útulok pre zvieratá Šťastný domov v Leviciach sa bude sťahovať. V súčasnosti sa nachádza na mestskom pozemku v lokalite Malá strelnica, priestory s rozlohou 1200 štvorcových metrov (m2) však kapacitne nepostačujú, informoval o tom prednosta Mestského úradu v Leviciach Rastislav Juhár. Dôvodom je skutočnosť, že počet túlavých psov sa každoročne zvyšuje.

Prevádzkovateľ útulku, občianske združenie Šťastný domov, mal záujem o rozšírenie priestoru o ďalšiu časť parcely, tú však má na základe platnej nájomnej zmluvy v nájme nezisková organizácia Beva Istota. Podľa jej zástupcu organizácia pozemok využíva a nesúhlasí so znížením výmery. Ani obyvatelia nimi prevádzkovanej nocľahárne s rozšírením útulku pre zvieratá nesúhlasili, pretože v minulosti pohrýzol pes obyvateľa nocľahárne. Prednosta mestského úradu preto navrhol prevádzkovateľovi útulku možnosť presťahovať útulok pre zvieratá do lokality Ladislavov dvor na pozemok s rozlohou 7000 m2.

Pozemok sa nachádza v tesnej blízkosti novovybudovaného Komunitného centra v katastrálnom území Horná Seč a je vo vlastníctve mesta Levice. Pozemok a okolie sú monitorované kamerovým systémom umiestneným na objekte komunitného centra, kde je zabezpečená aj nonstop hliadka mestskej polície. Zástupcovia občianskeho združenia požiadali mesto o bezodplatný prenájom, rokovať o ňom budú mestskí poslanci na svojom septembrovom zasadnutí.