Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

VIDEO:Materská škola z Levíc sa v Bruseli predstavila s Eurorozprávkou

Ilustračná fotografia Foto: TASR

Súčasťou projektu bolo čítanie rozprávkových kníh rakúskych autorov, kreslenie rozprávkových postáv, lepenie výkresov na škatuľu a divadlo.

Levice 28. januára (TASR) - Materská škola (MŠ) na Hlbokej ulici v Leviciach sa s európskym výtvarným projektom Eurorozprávka s názvom Heidi a divá poľana predstavila na výstave v Európskom parlamente v Bruseli. Do projektu, ktorý vznikol pri príležitosti slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie (EÚ), sa zapojila najmä z dôvodu, že v MŠ už niekoľko rokov organizujú výtvarný krúžok.

"Vylosovali sme si krajinu EÚ, z ktorej sme si vybrali ľubovoľnú rozprávku. Nám sa ušlo Rakúsko, a tak sme si zvolili rozprávku Heidi a divá poľana, v ktorej existuje určitá zápletka a vyskytuje sa v nej postava - vlk európsky," vysvetlila riaditeľka MŠ Monika Matusová s tým, že keďže sa v rozprávke vyskytuje výraz "európsky", bol to pre nich impulz, aby si zvolili práve túto.



Projekt pozostával z viacerých prvkov - z čítania rozprávkových kníh rakúskych autorov, kreslenia rozprávkových postáv, pričom tieto výkresy boli následne použité pri tvorbe výsledku projektu - škatule olepenej výkresmi a z divadla.

Vo štvrtok (26.1.) sa v levickej synagóge konala záverečná prezentácia projektu, v rámci ktorého MŠ predstavila projektové video, deti zahrali divadelné predstavenie a učiteľka Alžbeta Kollárova porozprávala o zážitkoch z Bruselu spolu s ukážkou fotografií.

V októbri minulého roka sa v Bratislave konala výstava, na ktorej MŠ projekt prezentovala, a v novembri ho predstavila aj v Bruseli na pozvanie slovenského europoslanca Miroslava Mikolášika.