Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Nitriansky kraj

Muž ukradol 3000 eur, peniaze minul na pohrebnú hostinu

Ilustračné foto Foto: TASR

Podomový brúsič nožov nepozorovane vošiel do domu. Z predsiene zobral tašku a v tichosti s ňou odišiel.

Nitra 27. marca (TASR) – Z prečinu krádeže obvinili policajti 61-ročného podomového brúsiča nožov, ktorý okradol 64-ročného muža zo Želiezoviec. Želiezovčan Peter sa počas uplynulého týždňa zastavil okolo obeda na chvíľu doma. V predsieni si odložil príručnú tašku, v ktorej mal 3000 eur a išiel do kuchyne.

"Keďže mal ešte ďalšie povinnosti a chystal sa hneď odísť, nechal na dome otvorené dvere. Tento moment využil Ondrej z Pohronského Ruskova, ktorý nepozorovane vošiel do domu. Z predsiene zobral tašku a v tichosti s ňou odišiel," skonštatovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Keď sa poškodený muž chystal odísť z domu, zistil, že taška nie je na svojom mieste. "Prehľadal dom a došlo mu, že sa zrejme stal obeťou zlodeja. Najskôr začal pátrať po páchateľovi na vlastnú päsť, neskôr všetky potrebné a podstatné informácie oznámil policajtom. Tí všetko dôkladne preverili a zistili, že podozrivým z krádeže by mohol byť podomový brúsič nožov," opísala udalosti Brzuchterová.

Keď policajti predviedli muža na oddelenie, krádež tašky s peniazmi nepoprel a povedal, že všetky peniaze minul na pohrebnú hostinu známeho. Za prečin krádeže hrozí obvinenému trojročný trest odňatia slobody.