Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Podnájomník pri vypratávaní bytu ničil nábytok, napadol aj policajtov

Ilustračné foto Foto: TASR

Vyšetrovateľ obvinil 35-ročného Norberta z Komárna zo zločinu útoku na verejného činiteľa a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

Nitra 29. októbra (TASR) – Agresívny 35-ročný muž zaútočil v Komárne na policajnú hliadku. Incident sa stal v utorok 28. októbra vo večerných hodinách. Policajti boli vyslaní na Ulicu J. Tubu za účelom vykonania asistencie pri vyprataní bytu.

Po príchode na miesto zistili, že podnájomník je agresívny a v byte rozbíja zariadenie. „Muža vyzvali, aby upustil od svojho konania a vyšiel z bytu von. Ešte predtým však vytrhol zo skrinky dvere, ktoré v predsieni zahodil. Keď vyšiel na chodbu, fyzicky napadol policajnú hliadku,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Muž začal nečakane udierať policajtov päsťami do tváre. Vzápätí sa dal na útek, v ktorom mu jeden z policajtov zabránil. Na pomoc svojmu kolegovi prišla aj policajtka, ktorej útočník vykrútil ruku. „Aj napriek tomu, že muž kládol značný aktívny odpor, ktorý spočíval v opakovanom udieraní päsťami, zasahujúci policajti muža spacifikovali a predviedli na políciu,“ skonštatovala Bruchterová.

Vyšetrovateľ obvinil 35-ročného Norberta z Komárna zo zločinu útoku na verejného činiteľa a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.