Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Pre Višňovského sa sezóna pravdepodobne skončila

Ľubomír Višňovský Foto: TASR/Pavel Neubauer

Višňovský začal pociťovať problémy v utorkovom zápase NHL proti Minnesote a následne vynechal nedeľný súboj s Columbusom ako i ďalšie tréningy.

New York 25. marca (TASR) - Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský si už v tejto sezóne zrejme nezahrá. Obrancu New Yorku Islanders opäť sužujú symptómy otrasu mozgu, ktorý utrpel ešte vlani v októbri.

Višňovský začal pociťovať problémy v utorkovom zápase NHL proti Minnesote a následne vynechal nedeľný súboj s Columbusom ako i ďalšie tréningy. Vedenie "ostrovanov" pôvodne opisovalo jeho zranenie ako problémy v hornej polovici tela, no v pondelok spresnilo, že sa elitnému obrancovi vrátili príznaky otrasu.

Podľa portálu Sports Injury Alert klub zaradí Višňovského na listinu zranených hráčov, na ktorej pravdepodobne aj dokončí sezónu. Aj keby sa zdravotný stav majstra sveta z Göteborgu 2002 v najbližších týždňoch zlepšil, do súťažného diania sa zrejme nestihne vrátiť, pre Islanders sa totiž ročník s vysokou pravdepodobnosťou skončí posledným dňom základnej časti, keďže už nemá reálnu šancu postúpiť do play off.

Tridsaťsedemročný Višňovský vynechal pre otras mozgu od októbra do januára 46 zápasov. V základnej časti NHL stihol nastúpiť len na 24 duelov, v ktorých nazbieral 11 bodov (3+8). Dvojročná zmluva s NY Islanders, ktorú podpísal pred rokom, mu vyprší až po sezóne 2014/2015, v nej by mal poberať plat 6 miliónov dolárov.