Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Letang sa po infarkte vrátil do tréningu

Kris Letang Foto: TASR

Či príčinou infarktu bola malá dierka v srdcovej stene, ktorú má Letang od narodenia, zatiaľ lekári nepotvrdili.

Pittsburgh 17. marca (TASR) - Hokejový obranca Pittsburghu Penguis Kris Letang absolvoval v pondelok prvý tréning menej ako dva mesiace po tom, čo utrpel infarkt. Lekári dovolili 26-ročnému hokejistovi absolvovať záťaž, či sa však vráti aj do zápasového tempa ešte v tejto sezóne zámorskej NHL zatiaľ nie je známe.

Letang trénoval po boku Roba Scuderiho, s ktorým predtým nastupoval v obrannej dvojici. "Mojím cieľom je skorý návrat do tímu a rád by som sa v tejto sezóne vrátil do zápasového kolotoča," povedal po hodinovom tréningu Letang.

Letang nastúpil naposledy 27. januára proti Buffalu Sabres, v ďalších dueloch chýbal a tím jeho absenciu vysvetlil ako chorobu. Až teraz sa ukázala pravá príčina, prečo kanadský hokejista chýbal defenzíve Pittsburghu. Či príčinou infarktu bola malá dierka v srdcovej stene, ktorú má Letang od narodenia, zatiaľ lekári nepotvrdili.

V tejto sezóne odohral minuloročný finalista na zisk Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu NHL 34 zápasov, v ktorých strelil 10 gólov a zaznamenal 18 asistencií. Minulé leto podpísal osemročný kontrakt v hodnote 58 miliónov dolárov.