Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Marinčin prispel asistenciou k výhre Edmontonu, bodoval aj Hossa

Marián Hossa Foto: TASR/AP

Slovenský reprezentant Andrej Meszároš odohral viac ako 19 minút a odpykal si dve trestné minúty.

New York 4. februára (TASR) - Zámorská hokejová NHL mala v noci na utorok na programe sedem zápasov, v ktorých sa do štatistík zapísali obranca Edmontonu Martin Marinčin a útočník Chicaga Marián Hossa.

Marinčin asistoval pri víťaznom góle svojho tímu, ktorý v 41. minúte vo vlastnom oslabení zaznamenal Matt Hendricks. Oilers napokon zdolali Buffalo 3:2. Pre slovenského obrancu, ktorý strávil na ľade 20:14 minút a pripísal si jednu plusku, to bola druhá asistencia v tejto sezóne.

K víťazstvu Chicaga 5:3 nad Los Angeles prispel Hossa takisto jednou asistenciou, spolu ich má na konte už 25. Kings ťahajú negatívnu sériu, keď nevyhrali už v štyroch dueloch. Hossov krajan Michal Handzuš nehral.

Naplno bodoval aj Detroit, ktorý na vlastnom ľade zdolal Vancouver 2:0. Triumf domácich dvoma gólmi zariadil Justin Abdelkader, keď najprv v 22. minúte otvoril skóre duelu a v závere spečatil výsledok gólom do prázdnej bránky. V zostave Red Wings nechýbali ani slovenskí útočníci Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo. Tatar odohral 15:39 min a okrem dvoch striel si pripísal aj dve trestné minúty. Jurčo počas necelých 16 minút raz vystrelil na bránku súpera a tiež si odsedel dvojminútový trest.

Philadelphia s Andrejom Meszárošom triumfovala na ľade San Jose hladko 5:2. Slovenský reprezentant odohral viac ako 19 minút a odpykal si dve trestné minúty. Štvrté víťazstvo v rade zaznamenalo Colorado, ktoré si poradilo s "diablami" z New Jersey 2:1 po predĺžení.



Výsledky:

Buffalo - Edmonton 2:3 /za hostí M. MARINČIN 0+1/
Pittsburgh - Ottawa 2:1 pp
Detroit - Vancouver 2:0
New Jersey - Colorado 1:2 pp
Anaheim - Columbus 2:4
Los Angeles - Chicago 3:5 /za hostí M. HOSSA 0+1/
San Jose - Philadelphia 2:5