Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Gáboríkov návrat sa blíži, tréner Richards mu hľadá miesto v zostave

Marián Gáborík Foto: TASR/AP Photo

Marián Gáborík verí, že častá zápasová prax mu pomôže rýchlejšie sa dostať do formy.

Columbus 26. februára (TASR) - Návrat slovenského hokejového reprezentanta Mariána Gáboríka do kolotoča zámorskej NHL sa blíži.

Pravý krídelník klubu Columbus Blue Jackets vynechal pre zlomeninu kľúčnej kosti posledných 22 stretnutí profiligy i olympijský turnaj v Soči, ale od minulého týždňa už naplno trénuje a je možné, že v zostave "modrokabátnikov" sa objaví už vo štvrtkovom súboji proti New Jersey.

"Samozrejme, zápasová záťaž je iná ako tá na tréningu, ale cítim sa zo dňa na deň lepšie," uviedol 32-ročný Trenčan pre oficiálny klubový web. Neľahká úloha však čaká trénera Columbusu Todda Richardsa.

V čase Gáboríkovej absencie sa klubu darilo a skúsený kouč bude musieť prísť na to, ako Slováka opäť zakomponovať do zostavy. "S výkonmi mužstva do olympijskej pauzy som bol veľmi spokojný. Mám už akú-takú predstavu kde by Marián mohol hrať, ale nerád by som kazil niečo, čo funguje. Čaká nás s kolegami ťažké rozhodovanie," povedal po utorkovom tréningu Richards.


Columbus čaká do záveru základnej časti náročný program, keď za 48 dní odohrajú Blue Jackets 24 duelov. Gáborík verí, že častá zápasová prax mu pomôže rýchlejšie sa dostať do formy.

"Počas olympijskej pauzy som tvrdo na sebe pracoval. Verím, že nebude trvať dlho a opäť sa dostanem do hernej pohody. Mužstvo predvádza od začiatku roka kvalitné výkony, hráme viac vyrovnane, play off máme na dosah. Rozhodne chcem prispieť tímu k úspechom," dodal Gáborík, ktorý je už dlhší čas terčom špekulácií ohľadom výmeny do iného klubu. Koniec prestupového obdobia v NHL je 5. marca.