Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

VIDEO: NHL: Bodová šnúra Floridy sa skončila vo Vancouveri

Útočník Buffalo Sabres Jack Eichel (9) a útočník Arizona Coyotes Carl Soderberg (34). Foto: TASR/AP

V druhom nočnom zápase domáce Buffalo neudržalo dvojgólový náskok a podľahlo Arizone 2:3 po samostatných nájazdoch. Jediným úspešným exekútorom v nájazdovom rozstrele bol Nick Schmaltz.

New York 29. októbra (TASR) - Hokejisti Vancouveru rozdrvili v noci na utorok v zámorskej NHL na domácom ľade Floridu 7:2. Canucks prakticky rozhodli o svojom triumfe už v prvej tretine, ktorú vyhrali 5:1. Dvomi gólmi sa na suverénnom víťazstve podieľal J.T. Miller, zhodne tri asistencie si pripísali Švédi Elias Pettersson a Alexander Edler. Vancouver tak rázne preťal bodovú šnúru súpera, ktorá trvala osem stretnutí.

Prvý Millerov gól v zápase bol zároveň jeho jubilejný stý v NHL. "Rodičia mi blížiaci sa míľnik neustále pripomínali, týždeň na mňa tlačili, tak som im povedal, aby mi prestali písať," vtipkoval 26-ročný útočník. "Pravdupovediac, keď som skóroval, ani som si neuvedomil, že to bol môj stý gól v NHL. Nevenoval som tomu pozornosť. Teraz mám však z toho radosť, je to 'cool'. Musím sa poďakovať aj spoluhráčom, ktorí mi pomohli k tejto méte," citovala Millera agentúra AP. Canucks patrí šiesta pozícia v Západnej konferencii, Florida je na Východe siedma.

V druhom nočnom zápase domáce Buffalo neudržalo dvojgólový náskok a podľahlo Arizone 2:3 po samostatných nájazdoch. Jediným úspešným exekútorom v nájazdovom rozstrele bol Nick Schmaltz. Conor Garland pomohol k výhre Coyotes gólom a asistenciou. Arizona potvrdila skvelú formu, keď vyhrala šiesty zo siedmich zápasov. Počas uplynulého štvorzápasového výjazdu zvíťazila trikrát. "Podobný trip sme mali na konci sezóny a stál nás účasť v play off. Všetky tieto výjazdy budú teraz pre nás dôležité. Bilancia 3-1 je pre nás veľmi dobrá," poznamenal Garland. V drese Sabres si dva body pripísal Jeff Skinner.

NHL - sumáre:


BUFFALO SABRES – ARIZONA COYOTES 2:3 pp a sn (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 4. Eichel (Skinner, Reinhart), 12. Skinner (Johansson, Sobotka) – 19. Garland (Hayton, Ekman-Larsson), 37. Söderberg (Garland, Goligoski), rozh. nájazd Schmaltz. Brankári: Hutton - Kuemper, strely na bránku: 26:44, 15.358 divákov.



VANCOUVER CANUCKS – FLORIDA PANTHERS 7:2 (5:1, 1:1, 1:0)

Góly: 2. Sutter (Ferland, Leivo), 5. Schaller (Beagle, Eriksson), 7. Virtanen (Horvat, Pearson), 10. Miller (Pettersson, Edler), 20. Leivo (Ferland, Edler), 40. Miller (Edler, Pettersson), 54. Boeser (Pettersson) – 9. Boyle (Hawryluk), 33. Hoffman (Yandle, Dadonov). Brankári: Demko - Montembault (7.-21. Bobrovskij), strely na bránku: 36:31, 17.864 divákov.