Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Arizona umiestnila Ružičku po kontroverznom videu na waiver listinu

Na snímke Nathan MacKinnon (vľavo) a Adam Ružička (vpravo). Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný Ružička sa do Arizony presťahoval koncom januára z Calgary Flames, keď si ho Coyotes stiahli z waiver listiny.

Phoenix 23. februára (TASR) - Slovenský hokejista Adam Ružička pravdepodobne predčasne skončí v klube zámorskej NHL Arizona Coyotes. Klub ho niekoľko hodín po kontroverznom videu umiestnil na nepodmienenú waiver listinu s cieľom ukončiť jeho kontrakt. Slovenský útočník predtým na sociálnej sieti zverejnil video, na ktorom ho je vidieť za tanierom s neznámym bielym práškom. Predstavitelia klubu z Arizony zatiaľ nechceli situáciu bližšie komentovať.

Dvadsaťštyriročný Ružička sa do Arizony presťahoval koncom januára z Calgary Flames, keď si ho Coyotes stiahli z waiver listiny. V tíme nového zamestnávateľa nastúpil iba na tri zápasy bez bodového zisku, v uplynulých dvoch dueloch bol iba na tribúne. Pred prestupom hral väčšinou až vo štvrtom útoku Flames, v ktorých drese počas tejto sezóny nazbieral tri góly a šesť asistencií v 39 zápasoch. V kanadskom klube celkovo počas štyroch rokov odohral 114 duelov s bilanciou 14 góly a 26 asistencií. Calgary ho draftovalo v roku 2017 zo štvrtého kola.