Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

Andrej Sekera asistoval, Carolina však prehrala v Buffale 2:3

Hokejista Buffala Sabres Marcus Foligno (vpravo) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v zápase zámorskej hokejovej NHL Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes v Buffale 25. februára 2014. Foto: TASR/AP

O triumfe Sabres rozhodol dvoma gólmi nemecký obranca Christian Ehrhoff.

Buffalo 26. februára (TASR) - Po takmer trojtýždňovej pauze spôsobenej olympijským turnajom v Soči sa v utorok opäť rozbehol kolotoč zámorskej hokejovej NHL.

V jedinom stretnutí zdolalo Buffalo Carolinu 3:2, hosťom nepomohla ani asistencia slovenského obrancu Andreja Sekeru.

Vstup do stretnutia vyšiel lepšie domácim, keď sa v 26. min pri presilovej hre presadil nemecký obranca Ehrhoff. Carolina stihla ešte do konca druhej tretiny vyrovnať zásluhou kapitána Staala. Hostia mali počas celého zápasu prevahu, o čom svedčí aj strelecký súčet v pomere 38:18, ale v bránke Buffala stál výborný Ryan Miller. Jeho výkon neovplyvnil ani fakt, že generálny manažér Sabres Tim Murray pred duelom uviedol, že skúseného gólmana podľa všetkého čoskoro čaká výmena do iného klubu.

Z vedenia 2:1, ktoré zabezpečil gólom v 53. min Ennis, sa domáci fanúšikovia netešili dlho. Už o tri minúty neskôr vyrovnal ruský krídelník Siomin. Ten si vo vlastnom obrannom pásme zobral puk od Sekeru, prekorčuľoval s ním celé klzisko a rýchlou strelou zápästím spomedzi kruhov prekonal Millera. Posledné slovo však patrilo opäť Ehrhoffovi, ktorý aj so šťastím 44 sekúnd pred koncom tretej tretiny svojim druhým gólom v stretnutí zabezpečil Buffalu najtesnejšie víťazstvo. Pri oboch jeho presných dueloch si pripísal asistencie brankár Miller.

"Vždy sa snažím hrať dopredu, nachádzať obrancov, ale skutočne sa nepamätám, kedy som zaznamenal dve asistencie v jednom stretnutí," uviedol po zápase Miller.

Tréner Sabres Ted Nolan ocenil najmä Ehrhoffove ofenzívne predstavenie. "Niekto mi pred zápasom povedal, že v hľadisku sedí kouč nemeckej reprezentácie. Ak to bola pravda, Christian tak mal dvojitú motiváciu," nechal sa počuť Nolan.




NHL - sumáre:

BUFFALO - CAROLINA 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Góly: 6. Ehrhoff (Stafford, Miller), 33. Ennis (Moulson, Stafford), 40. Ehrhoff (Miller) - 17. E. Staal (Faulk), 36. Siomin (SEKERA).



Slovák v akcii:

Andrej Sekera 21:52 0 1 1 0 0 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/