Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Anaheim pokoril stobodovú hranicu, Rangers natiahli víťaznú šnúru

Brankár Steve Mason Philadelphia Flyers sleduje puk pred svojou bránkou v zápase s New York Rangers. Foto: TASR

Slovenský hokej nemal v nočných zápasoch zastúpenie.

New York 27. marca (TASR) - Hokejisti Anaheimu Ducks zvíťazili v noci na štvrtok na ľade Calgary Flames 3:2 a ako štvrtý tím prebiehajúcej sezóny zámorskej NHL pokorili stobodovú hranicu.

"Káčeri" majú na konte 101 bodov, viac získali iba St. Louis (105), Boston (104) a San Jose (103). Všetky štyri kluby už majú istotu účasti v play off.

Ducks prehrávali po druhej tretine 1:2, no v treťom dejstve gólmi Mathieua Perreaulta a Andrewa Cogliana otočili skóre a potvrdili tak rolu favorita. Mužstvo z predmestia Los Angeles sa mohlo oprieť aj o skvelého brankára Jonasa Hillera, ktorý kryl 32 striel súpera. V závere vytiahol parádne zákroky pri šanciach Mikaela Backlunda a Mikea Cammalleriho. "To je presne to, čo od brankára potrebujete. V závere nás výrazne podržal," pochválil švajčiarskeho reprezentanta tréner Anaheimu Bruce Boudreau, ktorého citovala oficiálna webstránka súťaže. Stobodovú métu dosiahli Ducks po 72 odohratých zápasoch a tak skoro sa im to dosiaľ nikdy nepodarilo. Doteraz najvydarenejšiu základnú časť mali v sezóne 2006/2007, keď stovku pokorili po 75 dueloch.

Výkon brankárov

Z tretieho víťazstva v sérii sa tešili hráči Vancouveru Canucks, ktorí si poradili s domácou Minnesotou Wild 5:2. Pod triumf sa podpísal dvoma gólmi útočník David Booth. Výrazný rozdiel bol vo výkonoch brankárov, kým švédsky gólman hostí Eddie Läck zlikvidoval 29 streleckých pokusov súpera, domáci Darcy Kuemper sa nechal po troch inkasovaných góloch vystriedať Iľjom Bryzgalovom. "Kosatky" slávili úspech, hoci na strely prehrali jasne 19:31. Po dôležitej výhre stále živia nádej na účasť v play off, na ôsmy Phoenix strácajú v tabuľke Západnej konferencie aktuálne štyri body. "Divosi" sú siedmi s trojbodovým náskokom pred Coyotes a držia si zatiaľ prvú voľnú kartu.

Boj susedov

Z domácich mužstiev sa v noci ako jediný presadil New York Rangers, keď zvíťazil nad tabuľkovým susedom Philadelphiou Flyers 3:1. "Jazdci" natiahli svoju víťaznú šnúru, keď prvýkrát v sezóne dokázali vyhrať päť zápasov v rade. Potvrdili tak pozitívnu domácu bilanciu proti Flyers, v Madison Square Garden triumfovali nad rivalom z Metropolitnej divízie vo ôsmom stretnutí za sebou. Zabrali aj sviatoční strelci, o dva góly tímu z Manhattanu sa postarali hráči štvrtého útoku Derek Dorsett a Dominic Moore. Vzhľadom na postavenie oboch mužstiev v tabuľke (2. a 3. v divízii) je pravdepodobné, že na seba narazia aj v 1. kole bojov o Stanleyho pohár. "Je to pre nás cenné víťazstvo. Philadelphia je tím, s ktorým sa môžeme stretnúť v play off, takže sme dnes chceli nasadiť ten správny tón. Oni vždy hrajú tvrdo, vyžívajú sa vo fyzickej hre. Myslím si, že sme sa im v tom vyrovnali," spokojne konštatoval krídelník Rangers Derek Dorsett.

Slovenský hokej nemal v nočných zápasoch zastúpenie.


sumáre NHL:

MINNESOTA - VANCOUVER 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)


Góly: 18. Coyle (Koivu, Spurgeon), 53. Niederreiter (Haula, Suter) - 16. Booth, 32. Booth, 40. Kassian (Richardson), 52. D. Sedin (Hamhuis, Hansen), 53. Kesler (Higgins). Brankári: Kuemper (41. Bryzgalov) - Läck, strely na bránku: 31:19.



NEW YORK RANGERS - PHILADELPHIA 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)


Góly: 9. Dorsett (Boyle), 26. McDonagh, 48. D. Moore (Klein) - 59. Voráček (Streit, Giroux). Brankári: Lundqvist - Mason, strely na bránku: 29:31.



CALGARY - ANAHEIM 2:3 (0:1, 2:0, 0:2)


Góly: 25. McGrattan (Westgarth, Wotherspoon), 40. Hudler (Šmíd, Stajan) - 19. Bonino (Vatanen, Hiller), 46. Perreault (Vatanen, Maroon), 55. Cogliano (Robidas, Silfverberg). Brankári: Rämö - Hiller, strely na bránku: 34:34.