Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Na hlavu Meszároša sa sype sama chvála

Andrej Meszároš a Mark Streit oslavujú gól. Foto: TASR/AP

Obrancu Philadelphie Flyers, ktorému v uplynulých troch rokoch bránili zranenia hrávať pravidelne, neteší len ideálny zdravotný stav. Darí sa mu aj bodovo.

Philadelphia 20. januára (TASR) - Slovenský hokejista Andrej Meszároš potvrdil v posledných dňoch v zámorskej NHL nárast formy pred olympijským turnajom v Soči. Podľa denníka Courier-Post sa jeho hra dostala do štádia, kde chcel a v súčasnosti má dôvod na úsmev.

Obrancu Philadelphie Flyers, ktorému v uplynulých troch rokoch bránili zranenia hrávať pravidelne, neteší len ideálny zdravotný stav. Darí sa mu aj bodovo, veď v poslednom sobotňajšom stretnutí proti NY Islanders (6:4) dal dva góly, pričom v posledných šiestich dueloch zaznamenal 9 kanadských bodov (3+6). "Myslím, že moja hra napreduje a je príjemné vidieť svoje meno medzi autormi gólov, najmä po víťaznom zápase. Ak totiž prehráte, tak na vašich bodoch príliš nezáleží," uviedol pre Courier-Post Meszároš.

Pre 28-ročného Slováka bol ťažký najmä úvod sezóny. Po tom, ako nastúpil v zostave "letcov" v prvých piatich dueloch ročníka, v nasledujúcich 19 zápasoch figuroval až v pätnástich prípadoch len medzi náhradníkmi. "Keď nevidíte svoje meno v zostave na zápas, tak je to nepríjemný pocit," prezradil Meszároš a dodal: "Bolo to však kvôli mne. Nemal som dobrý štart do sezóny a vedel som to. Každý chce hrať a nie každý môže. Máme osem obrancov, takže je to náročnejšie. Bolo to ťažké dostať sa späť, ale teraz už sa na to nepozerám."

Slovenský obranca však svojimi výkonmi poriadne zamotal hlavu trénerovi Craigovi Berubemu. Ten je spokojný so sériou posledných 13 zápasov Meszároša, v ktorých mu dal šancu namiesto Erika Gustafssona. "Meszároš hrá teraz spoľahlivo a s prehľadom," prezradil Berube. "S pukom pôsobí sebavedome, dobré sa cíti na modrej čiare a podieľa sa aj na góloch. Skutočne ma presvedčil," dodal.

Meszárošova aktuálna forma je prísľubom aj pre slovenský národný tím na ZOH 2014 v Soči: "Samozrejme, som šťastný, že budem hrať na olympiáde. Je pre každého športovca niečo výnimočne veľké. Som skutočne šťastný, že budem pri tom."