Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Meszároš na tribúne, tréner mu vyčíta defenzívne chyby

Andrej Meszároš Foto: TASR/AP Photo

Pre 28-ročná Slováka tak pokračuje sezóna ako na hojdačke. Kvalitné výkony strieda so slabšími, celkovo ho kouč Berube nechal v aktuálnom ročníku sedieť na tribúne 22-krát.

Philadelphia 1. februára (TASR) - Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš zažíva týždeň pred začiatkom ZOH v Soči ťažké časy. Ak nebude figurovať na súpiske tímu Philadelphia Flyers na sobotňajší duel NHL na ľade Los Angeles Kings, pre ofenzívneho beka to už bude štvrtý zápas v rade, ktorý presedí na tribúne v úlohe náhradníka.

Tréner "letcov" Craig Berube ho naposledy zaradil do zostavy 23. januára v stretnutí proti Columbusu. Philadelphii a najmä Meszárošovi duel proti Blue Jackets vôbec nevyšiel (2:5), exemplárnym prípadom bol piaty a zároveň posledný gól domácich. Nathan Horton si poľahky obohral nedôrazne hrajúceho slovenského obrancu a bez väčších problémov skóroval. Berubeho tento moment nahneval a od tej chvíle rodák z Považskej Bystrice nehráva.

"Je to nepríjemný pocit, zlý pre moje sebavedomie, zlý pre moju hru. Nezostáva mi nič iné, ako si opäť získať si stratenú dôveru trénera a začať pravidelne hrávať," cituje Meszároša denník Mercury.

Pre 28-ročná Slováka tak pokračuje sezóna ako na hojdačke. Kvalitné výkony strieda so slabšími, celkovo ho kouč Berube nechal v aktuálnom ročníku sedieť na tribúne 22-krát. Nový rok pritom začal sľubne a zdalo sa, že pred ZOH v Soči sa dostáva do formy. V dvanástich januárových stretnutiach mal bilanciu takmer bod na zápas (3+8), ale miesto v zostave ho stáli hrubky v defenzíve. "Nikto nespochybňuje 'Mezov' ofenzívny talent, ale úroveň jeho hry v obrane v posledných zápasoch upadla," zdôvodnil svoje rozhodnutie nahradiť Meszároša mladým švédskym bekom Erikom Gustafssonom tréner Berube.

Okrem sobotňajšieho zápasu v Los Angeles odohrajú Flyers do prestávky určenej pre olympijský turnaj ešte tri stretnutia. Ak by Meszároš nenastúpil ani v jednom z nich, vrásky na čele by určite pribudli i trénerovi slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimírovi Vůjtkovi. Ten sa v Soči okrem iných bude musieť zaobísť bez zranených skúsených zadákov Dominika Graňáka a Michala Sersena.