Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Gáborík už môže hrať do tela, po olympiáde bude pripravený

Marián Gáborík Foto: TASR/AP Photo

Slovenský legionár by sa mohol vrátiť do kolotoča profiligy hneď po skončení olympijskej prestávky.

Columbus 21. februára (TASR) - Vedenie klubu zámorskej NHL Columbus Blus Jackets oznámilo, že hokejový útočník Marián Gáborík dostal súhlas na plné tréningové zaťaženie a kontaktnú hru do tela. Slovenský legionár by sa mohol vrátiť do kolotoča profiligy hneď po skončení "olympijskej prestávky".

Gáborík sa zotavuje po operácii zlomenej kľúčnej kosti a absentoval preto aj na olympijskom turnaji v Soči. Mimo hry je od 21. decembra. K nepríjemnému zraneniu pritom došlo hneď v prvom stretnutí po návrate zo sedemnásťzápasovej absencie zavinenej problémami s kolenom. Blue Jackets sa dostali do zvláštnej situácie. Počas Gáboríkovej absencie sa im totiž darilo a momentálne sú na deviatom mieste vo Východnej konferencii so stratou jedného bodu na ôsmy Detroit Red Wings.

Zámorské médiá špekulujú aj o tom, že Gáboríka, ktorý má posledný rok platného kontraktu s platom 7,5 milióna dolárov ročne, Blue Jackets "vytrejdujú" v najbližšom možnom termíne. Po sezóne však už bude mať slovenský hokejista štatút voľného hráča. Gáborík v tejto sezóne v základnej časti NHL odohral 18 stretnutí a zaznamenal päť gólov a sedem asistencií.