Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Fehérváry urobil krok k návratu, po zranení už trénoval bezkontaktne

Na snímke obranca Martin Fehérváry. Foto: TASR – Martin Baumann

Fehérváry utrpel zranenie v dolnej časti tela 17. februára v súboji na ľade Montrealu. Odvtedy vynechal päť stretnutí a klub ho zaradil na listinu zranených hráčov.

Washington 27. februára (TASR) - Slovenský hokejista Martin Fehérváry sa po zranení opäť zapojil do tímového tréningu. Obranca Washingtonu sa zúčastnil v pondelok na dopoludňajšom rozkorčuľovaní pred domácim zápasom NHL s Ottawou (6:3), do ktorého ešte nenastúpil.

Fehérváry utrpel zranenie v dolnej časti tela 17. februára v súboji na ľade Montrealu. Odvtedy vynechal päť stretnutí a klub ho zaradil na listinu zranených hráčov. Dvadsaťštyriročný zadák si pri chôdzi musel pomáhať barlami. Tréner Spencer Carbery informoval, že jeho zranenie bude klub posudzovať na týždennej báze.

Účasť na pondelkovom rozkorčuľovaní však naznačuje, že prognóza by mohla byť menej vážna, ako sa pôvodne uvažovalo. Fehérváry trénoval podľa zámorských médií zatiaľ bezkontaktne spoločne s ďalším spoluhráčom Nicom Dowdom, ktorý sa takisto zotavuje po zranení. "Obaja napredujú. Radi by sme teraz videli, ako sa vrátia do plného tréningového zaťaženia a potom uvidíme, kam to bude smerovať," povedal Carbery.

Fehérváry nastúpil v tejto sezóne v 47 dueloch, v ktorých nazbieral 12 bodov za dva góly a desať asistencií. V priemere odohral 18:46 minúty na zápas. Počas prebiehajúceho ročníka už predtým vynechal päť zápasov pre iné zranenie v dolnej časti a jeden duel pre zranenie v hornej polovici tela.