Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Detroit si možno po 22 sezónach nezahrá play off

Slovenský hokejista Tomáš Tatar strieľa rozhodujúci gól v samostatnom nájazde v stretnutí NHL medzi Detroitom a Edmontonom. Foto: TASR/AP

Červené krídla predvádzajú od začiatku sezóny kolísavé výkony a momentálne im patrí v tabuľke Západnej konferencie NHL až desiata priečka.

Detroit 18. marca (TASR) - Hokejistom Detroitu Red Wings reálne hrozí, že po 22 sezónach v rade s účasťou v play off budú tento rok vo vyraďovačke chýbať.

"Červené krídla" predvádzajú od začiatku sezóny kolísavé výkony, momentálne im patrí v tabuľke Západnej konferencie NHL až desiata priečka s trojbodovou stratou na ôsmy New York Rangers, ktorý si zatiaľ drží poslednú voľnú kartu. Do konca základnej časti im zostáva odohrať ešte 15 duelov.

"Nechceme zvaľovať vinu jeden na druhého. Chceme držať pokope ako tím a spoločne bojovať o play off. Stále mám pred sebou dostatočné množstvo zápasov. Budeme sa tvrdo biť o postup, snažiť sa vyhrávať zápasy a zbierať body," povedal pre mlive.com slovenský útočník v službách Detroitu Tomáš Tatar.

Mužstvo trénera Mikea Babcocka dopláca na veľký počet zranení, na maródke má Jonasa Gustavssona, Joakima Anderssona, Mikaela Samuelssona, Todda Bertuzziho, Daniela Clearyho, Darrena Helma, Stephena Weissa i Tatarovho krajana Tomáša Jurča. V súčasnosti mu pre zdravotné problémy chýbajú aj opory Henrik Zetterberg (po operácii chrbta) a Pavel Dacjuk (koleno). Zdravých hráčov zasa neobišla strata formy. Švédsky veterán Daniel Alfredsson už deväť zápasov čaká na gól (zaznamenal v nich iba tri asistencie), v ofenzíve sa trápi aj ďalší Švéd Johan Franzén. Slabším herným obdobím prechádza i Tatar, ktorý v uplynulých 11 zápasoch nazbieral iba tri body (1+2).

"V každom zápase som sa dostal do pár dobrých streleckých príležitostí, no z nejakej príčiny som ich nedokázal premeniť. Vždy to bolo tesné, buď som minul bránku, alebo trafil žrď. Niekedy sa v hokeji vyskytnú obdobia, keď to jednoducho nepadá," povedal Tatar. Naposledy jeho tím prehral 1:4 v Chicagu. Pozitívom je, že z nasledujúcich desiatich súbojov odohrá Detroit sedem na domácom ľade. "Musíme držať hlavy hore a bojovať. Tie domáce zápasy sú určite výhodou. Vieme, že ich musíme vyhrať," dodal účastník olympijského turnaja v Soči.