Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Budaj chce proti Torontu odčiniť päť gólov z Pittsburghu

Peter Budaj FOTO TASR/AP

Gólmanská jednotka Canadiens Carey Price je zranený, v sobotňajšom stretnutí NHL proti Torontu preto nastúpi 31-ročný Slovák.

Montreal 1. marca (TASR) - V treťom zápase za sebou sa budú hokejisti Montrealu spoliehať na brankárske kvality Petra Budaja. Gólmanská jednotka Canadiens Carey Price od návratu z olympijského turnaja v Soči stále laboruje s bližšie nešpecifikovaným zranením a preto bude v sobotňajšom stretnutí NHL proti Torontu hájiť montrealskú svätyňu opäť 31-ročný Slovák.

"Zranenie nie je vážne, ale Carey potrebuje kľudový režim. Počítame, že do bránky sa opäť postaví v priebehu budúceho týždňa," uviedol tréner Montrealu Michel Therrien pre oficiálny web nhl.com.

Pri neúčasti Pricea získali Canadiens tri zo štyroch možných bodov. Najskôr v stredu prehrali na domácom ľade s Detroitom 1:2 po predĺžení, o 24 hodín neskôr triumfovali v Pittsburgh 6:5 po samostatných nájazdoch.

"Samozrejme, ak dostanete päť gólov, nemôžete povedať, že to bol skvelý výkon. V Pittsburghu sme mali vyhrať v riadnom hracom čase a to najmä vďaka tomu, že sme päťkrát skórovali. Zopár gólov ide na moje konto, situácie by som spätne riešil iným spôsobom, ale už je to za mnou. Proti Torontu chceme určite uspieť," povedal Budaj pred derby zápasom proti Maple Leafs.

Price bol jedným z hlavných strojcov zlatého kanadského úspechu na ZOH v Soči. S piatimi víťazstvami, priemerom 0,59 inkasovaného gólu na zápas a 97,2-percentnou úspešnosťou zásahov ho direktoriát Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) vyhlásil za najlepšieho brankára olympijského turnaja.