Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida

Najnovšie

Hnutie Slovensko: Rozdiel v cenách potravín sa oproti Poľsku zvýšil

Poslanci zdôraznili, že kupovali rovnakú kvalitu aj gramáž od totožných výrobcov, a preto nie je možné rozdiel ceny vysvetliť rozdielnosťou výrobkov.

Po zimnej prestávke otvorili botanickú záhradu v Tatranskej Lomnici

K novinkám pre návštevníkov patrí online aplikácia pre smartfóny - audiosprievodca, ktorý obsahuje 13 zastavení, a zatiaľ je v slovenskom a anglickom jazyku.

Vo Vietname zatkli 20 ľudí za nelegálne ovládnutie účtov na Facebooku

Zatknutých obvinili z výroby a šírenia malvéru s cieľom ovládnuť viac ako 25.000 obchodných účtov s vysokou hodnotou.

Súdna rada by si mala v utorok voliť svojho nového predsedu

Návrh kandidáta na voľbu predsedu súdnej rady môžu podať najmenej traja jej členovia. Stačí, ak tak vykonajú priamo v deň hlasovania, teda na zasadnutí súdnej rady.

Poľské úrady na hranici s Bieloruskom zadržali ruského zbeha

Zadržaný je v súčasnosti vo väzbe poľskej pohraničnej stráže a prebieha s ním administratívne konanie, v ktorom sa rozhoduje o tom, či môže v Poľsku požiadať o medzinárodnú ochranu.

Maradonova trofej Zlatá lopta z MS 1986 poputuje do dražby

Trofej bola 35 rokov nezvestná po tom, ako ju neznámy páchateľ ukradol v roku 1989 z Maradonovej bezpečnostnej schránky v banke počas pôsobenia v talianskom Neapole.

Holandská princezná od januára 2025 požiada o vyplácanie 1,5 mil. eur

Princezná Amalia v roku 2021 po dokončení strednej školy vyhlásila, že po dosiahnutí plnoletosti nepožiada o apanáž, až kým neprevezme povinností člena kráľovskej rodiny.

Chicago podpísalo novú dvojročnú zmluvu s Reichelom

Reichel odohral v tomto ročníku za "jastrabov" 65 stretnutí, v ktorých nazbieral 16 bodov (5+11). Sezónu dohral v nižšej AHL na farme v Rockforde.

Analýza:Ojazdené autá sú lacnejšie,na trhu ich bolo medzimesačne menej

Ceny automobilov na celom sekundárnom trhu opakovane prerušili niekoľko rokov trvajúci rast a už druhý mesiac v rade klesli, no stále sú podľa analýzy o 4,3 % vyššie ako pred rokom.

Otvárací koncert festivalu Starmus si vyžiada obmedzenia na Moste SNP

Pre koncert a jeho prípravu bude Most SNP uzavretý v oboch smeroch pre dopravu v sobotu (11. 5.) od 20.30 do 23.30 h a v nedeľu (12. 5.) od 20.00 do 23.00 h.

Volko dostal pozvánku do Dauhy: Ani vo sne som s tým nerátal

Volko už štartoval na mítingu v Bruseli v septembri 2020 v ére pandémie koronavírusu, teraz ho v katarskej metropole čakajú protivníci najťažšieho kalibru.

Katar vyzýva na prijatie opatrení s cieľom zabrániť genocíde v Rafahu

Katar už niekoľko mesiacov pôsobí spolu s Egyptom a USA ako sprostredkovateľ rokovaní medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas.

ÚVZ: Pravidelný pohyb pomáha v prevencii ochorení

Zdravotný prínos má podľa ÚVZ už každodenná tridsaťminútová prechádzka.

Analýza: V apríli 2024 zbankrotovalo 854 občanov Slovenska

Z 854 osobných bankrotov v minulom mesiaci bolo vyhlásených 839 konkurzov (98,24 %) a 15 dlžníci (1,76 %) sa rozhodli pre oddlženie formou splátkového kalendára.

San Jose zvolí jednotku draftu, Grier: Veľký moment pre organizáciu

Hlavný favorit na pozíciu draftovej jednotky je 17-ročný kanadský útočník Celebrini, ktorý figuruje na vrchole všetkých preddraftových rebríčkov.

Ničuškin je krok od rekordu LaFontainea, Panarin prekonal Jágra

Panarin pomohol tromi asistenciami k výhre New Yorku Rangers nad Carolinou 4:3 po druhom predĺžení a so 127 bodmi v jednej sezóne vytvoril nový rekord "jazdcov" v súčte základnej časti a play off.

Cenu pre najlepšieho obrancu NBA získal Gobert

Gobert predtým získal cenu v rokoch 2018, 2019 a 2021 ako hráč Utahu Jazz. V drese Minnesoty mal v tomto ročníku priemer 14 bodov, 13 doskokov a 2,1 bloku na zápas.

Odvolací súd v Hongkongu zakázal populárnu protestnú pieseň

Kritici tvrdia, že zákaz vysielania a distribúcie piesne ešte viac obmedzuje slobodu prejavu, ktorú Peking začal v Hongkongu potláčať v reakcii na masové protesty.

Prieskum: Väčšina Slovákov vie pokryť životné náklady

Podľa prieskumu 78 % Slovákov si je istých, že dokáže každý mesiac zaplatiť všetky svoje účty. Avšak len necelá polovica uviedla, že má taký príjem, s ktorým s istotou dokáže hospodáriť bez rizika.

Rangers zdolali Carolinu a vedú 2:0, v predĺžení rozhodol Trocheck

Víťazný gól Rangers dal v ôsmej minúte druhého predĺženia Vincent Trocheck. Za domácich dal úvodné dva góly Alexis Lafreniere a tri asistencie si pripísal Artemij Panarin. ,aktualizované 

Bayer má šancu na rekord, Atalanta chce prvýkrát do európskeho finále

Leverkusen zvládol prvý zápas (2:0) na Stadio Olimpico a po góloch Floriana Wirtza a Roberta Andricha je vo výhodnejšej pozícii pred štvrtkovým stretnutím.

NA MS PRÍDU HVIEZDY: Na súpiskách tímov bude najmenej 90 hráčov z NHL

Ich počet sa zrejme ešte zvýši, keďže Kanada ani USA zatiaľ neuzavreli šampionátové súpisky.

Ovládate slovenčinu? Takto používame slovnú konštrukciu zúčastniť sa

Slovná konštrukcia zúčastniť sa niečoho bez predložky je používaná v českom jazyku. V slovenčine používame spojenie zúčastniť sa na niečom, zriedkavo zúčastniť sa v niečom.

Maskoty šampionátu - Česi opäť stavili na duo Bob a Bobek

Fanúšikov budú v halách i na obrazovkách opäť zabávať legendárne rozprávkové postavy Boba a Bobeka s číslami 20 a 24 na svojich dresoch, ktoré reprezentujú tento ročník šampionátu.

v KĽDR Zomrel bývalý šéf propagandistického oddelenia Kim Ki-nam

Podľa štátnej tlačovej agentúry KCNA Kim Ki-nam zomrel v utorok pre pokročilý vek a poruchu viacerých orgánov. Od roku 2022 sa liečil v nemocnici.

V AKEJ HALE NASTÚPIA SLOVÁCI?: Po deviatich rokoch v Ostravar Aréne

Domovským stánkom slovenskej reprezentácie je znovu menšia multifunkčná hala, v ktorej hrá svoje domáce zápasy klub HC Vítkovice Steel.

Boston i Oklahoma v úvodných dueloch semifinále konferencie uspeli

Celtics si doma poradili s Clevelandom 120:95, Thunder s prehľadom zvládli súboj s Dallasom 117:95. ,aktualizované 

Kouč SR Ramsay vylepší vlastný rekord, od hráčov chce stále maximum

Craig Ramsay, trénerský rekordér v počte zápasov na striedačke slovenského tímu, absolvuje na MS v Česku už ôsmu vrcholnú akciu vo svojej funkcii.

KEDY HRAJÚ NAŠI?: Slováci odštartujú šampionát súbojom s Nemeckom

Už 87. majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave sa 10. mája začnú dvojzápasom, z ktorých jeden zohrajú Slováci s Nemcami. Pred 20 rokmi Ostrava slovenským reprezentantom vedeným trénerom Františkom Hossom priala.

Česko hostí hokejové MS po 9 rokoch, opäť v očakávaní veľkého záujmu

Tretíkrát za uplynulých 20 rokov sa svetová hokejová elita stretne v Prahe a v Ostrave, aby súperila o titul majstra sveta.

Letnú sezónu otvárajú na Spišskom hrade aj s dobovou strážnicou

Jednou z noviniek sú aj video-mapingové nočné prehliadky, ktoré chcú spustiť v júli.

STU pripravuje podujatie Science-enterTainment-yoU!

Súčasťou podujatia bude aj prednáška bývalého riaditeľa Európskej vesmírnej agentúry Jeana Jacquesa Dordaina, účastníka festivalu vedy a umenia Starmus.

Oslavy v Múzeu SNP prinesú ukážky techniky i premietanie filmov

Súčasťou podujatia bude aj hudobný program či jazda na historických vojenských motorkách.

Voličom so zdravotným postihnutím môže pri hlasovaní pomôcť iná osoba

Takýto volič môže vziať so sebou do osobitného priestoru na úpravu hlasovacích lístkov inú spôsobilú osobu, ktorá mu upraví hlasovací lístok podľa jeho pokynov a vloží ho do obálky.

Zlyhanie elektronických brán spôsobilo chaos na letiskách v Británii

Zlyhanie systému hlásili z londýnskych letísk Heathrow, Stansted a Gatwick i letísk v Manchestri a Edinburgu. Problémy nastali aj na ďalších letiskách v Birminghame, Bristole a Newcastli.

Polícia: Počet nehôd je zatiaľ podobný ako vlani v rovnakom období

Na cestách zahynulo od začiatku roka 73 ľudí, z toho traja motocyklisti a 20 chodcov. Predstavuje to o jednu obeť menej ako v roku 2023. Ťažko sa zranilo 225 osôb, kým vlani to bolo 248.

Rusko podniklo ďalší útok na energetickú infraštruktúru Ukrajiny

Ruské sily nasadili do útoku strely s plochou dráhou letu, balistické strely, rakety a bezpilotné lietadlá typu Šáhid iránskej výroby, uviedlo ukrajinské letectvo.

Výstavu Deťom na mieru sprevádza rovnomenná publikácia

Jej jadro tvoria exponáty zo zbierok pražského Uměleckoprůmyslového musea, doplnené sú o dôležité ukážky tvorby vybraných autorov z iných múzeí a zo súkromných zbierok z Česka a zo Slovenska.

USA pozastavili dodávku viacúčelových bômb pre Izrael

Washington sa zameral najmä na najťažšie 907-kilogramové bomby a následky, ktoré môže mať ich nasadenie v husto obývanom mestskom prostredí.

Apríl bol najteplejší v histórii, je to 11. rekordný mesiac za sebou

Priemerná globálna teplota vzduchu dosiahla v apríli 15,03 stupňa Celzia, čo je o 0,67 stupňa viac ako priemer z rokov 1991 - 2020.