Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Aktivisti z Greenpeace ukradli zo sídla CDU časť loga strany

Skupina aktivistov z environmentálnej organizácie Greenpeace obsadila bývalý kostol sv. Lamberta 8. januára 2018 v nemeckej obci Immerath. Chcú tak zabrániť demolácii stavby, ku ktorej má dôjsť kvôli ťažbe lignitu. Foto: TASR/DPA - Henning Kaiser

To, ako sa aktivistom podarilo odmontovať časť loga z budovy, nie je jasné. Berlínska polícia incident nekomentovala.

Berlín 21. novembra (TASR) - Aktivisti za ochranu klímy z environmentálneho hnutia Greenpeace odstránili vo štvrtok písmeno "C" z loga nemeckej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) umiestneného na budove jej sídla v Berlíne. Týmto činom chceli protestovať proti "katastrofálnej" klimatickej politike CDU, informovala agentúra DPA.

Aktivisti odstránili obrovské červené písmeno "C" a ku zostávajúcej skratke "DU", ktorá v nemčine znamená osobné zámeno "ty" pridali transparent s textom "by si mal ochraňovať klímu".

Podľa Greenpeace CDU zlyhala v tom, že neprijala opatrenia na záchranu božieho diela, čím nenaplnila kresťanskú podstatu vyplývajúcu z jej názvu.

Hovorkyňa Greenpeace uviedla, že ukradnuté písmeno "C" teraz bude cestovať po Nemecku a objaví sa na troch rôznych miestach. Krátko po akcii aktivistov vznikol aj účet písmena "C" na Twitteri. V príspevku sa objavili informácie o tom, že sa "rozlúčilo" s konzervatívnou stranou.

To, ako sa aktivistom podarilo odmontovať časť loga z budovy, nie je jasné. Berlínska polícia incident nekomentovala. Všetci členovia CDU medzičasom odcestovali do Lipska, kde sa v piatok začne zjazd strany.