Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

LIGA MAJSTROV: Milánsky Inter chce prvú výhru, Slavia hostí Barcelonu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V hlavnom meste ČR hovoria o zápase desaťročia, veď nie vždy majú českí fanúšikovia možnosť vidieť v akcii hviezdy ako Lionel Messi, Luis Suarez či Antoine Griezmann.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Futbalisti Interu Miláno so slovenským reprezentačným stopérom Milanom Škriniarom sa pokúsia v stredu vybojovať prvé víťazstvo v tomto ročníku Ligy majstrov 2019/20. Po remíze 1:1 so Slaviou Praha a prehre 1:2 na ihrisku FC Barcelona hostia v 3. kole skupinovej fázy Borussiu Dortmund, ktorá vedie F-skupinu so štyrmi bodmi.

"Nerazzurri" sa na LM naladili výhrou 4:3 na pôde Sassuola v 8. kole Serie A. Pre trénera Antonia Conteho bolo pozitívom, že útočné tykadlá Romelu Lukaku a Lautaro Martinez si začínajú medzi sebou budovať potrebnú "chémiu", v nedeľu strelili obaja po dva góly. "Lukaku je skvelý šampión, odvádza na ihrisku vynikajúcu prácu. Postupne sa spoznávame," povedal pre talianske médiá Martinez, podľa ktorého tréner Conte nebol spokojný s tým, ako si v nedeľu jeho zverenci za stavu 4:1 dvomi inkasovanými gólmi v závere skomplikovali zápas. "Nebol z toho šťastný. Ja osobne som bol spokojný s mojím výkonom, ale koncovky zápasov si musíme ako tím lepšie ustrážiť. Potrebujeme teraz zdolať Dortmund," vyhlásil argentínsky útočník. Inter sa naposledy stretol s Borussiou ešte v roku 1994 a dokázal zvíťaziť 4:3. S nemeckými klubmi má však negatívnu bilanciu - prehral päť z uplynulých šiestich zápasov.

Futbalový sviatok sa chystá v pražskom Edene, kde Slavia privíta úradujúceho španielskeho šampióna FC Barcelona. V hlavnom meste ČR hovoria o "zápase desaťročia", veď nie vždy majú českí fanúšikovia možnosť vidieť v akcii hviezdy ako Lionel Messi, Luis Suarez či Antoine Griezmann. Trio MSG si v tejto sezóne pripísalo 13 gólov a šesť asistencií, prsty malo v 19 góloch "Barcy" z 25. "Dúfam, že príde a nastúpi aj Lionel Messi. Budem rád, bolo by to úžasné, všetci sa na to tešíme. Pre Slaviu je to zápas desaťročia, tak nech Barcelona nastúpi v najsilnejšom možnom zložení. Bude to skvelé, celý život sa na nich pozeráte v televízii a teraz ten tím bude hrať u nás," uviedol pre web "zošívaných" tréner Slavie Jindřich Trpišovský. "Pre nás trénerov je príprava na zápas o to jednoduchšia, že všetci súperových hráčov poznajú, pravidelne ich sledujú v televízii počas voľna. Je to tím najvyššej možnej úrovne, ktorá existuje," dodal. Český majster si v Lige majstrov robí zatiaľ výborné meno. Hoci má na konte jediný bod, výkonmi proti Interu (1:1) aj Dortmundu (0:2) príjemne prekvapil. Bod zo súboja s Barcelonou by mal cenu zlata. "Všetci vieme, čo nás čaká, na zápas sa strašne tešíme. Je to pre nás sviatok. Do zápasu pôjdeme na 200 percent. Sami sebe sme si dokázali, že môžeme hrať aj s gigantmi. Áno, hráči Barcelony sú výborní, obzvlášť Messi, ktorý je výnimočný v tom, ako hrá ľavou nohou, na to sa pripraviť nedá. Ja osobne však verím, že ich doma potrápime a nejaký bod získame," povedal brankár Slavie Ondřej Kolář.

V G-skupine sa vedúci Zenit Petrohrad, v ktorého kádri je aj slovenský reprezentant Róbert Mak, predstaví na ihrisku RB Lipsko. Na prvý bod čaká Benfica Lisabon, ktorá privíta doma Olympique Lyon. Duel bude rozhodovať ako hlavný arbiter Slovák Ivan Kružliak, na čiarach mu budú asistovať krajania Tomáš Somoláni a Branislav Hancko, štvrtým rozhodcom bude Peter Kráľovič.

Belgický zástupca KRC Genk hostí v E-skupine úradujúceho šampióna LM FC Liverpool, za domácich by mal nastúpiť aj slovenský reprezentačný stredopoliar Patrik Hrošovský. Dobrou správou pre trénera "The Reds" Jürgena Kloppa je, že nastúpiť by mohol aj egyptský kanonier Mohamed Salah, ktorý sa zotavil zo zranenia členka. Liverpool stratil v nedeľu prvé body v anglickej Premier League v tejto sezóne, keď v šlágri 9. kola remizoval na Old Trafford s Manchestrom United 1:1. V druhom zápase skupiny sa líder SSC Neapol predstaví na trávniku rakúskeho Salzburgu.

H-skupine kraľuje zatiaľ stopercentný Ajax Amsterdam, vlaňajší semifinalista súťaže sa stretne s londýnskou Chelsea, ktorá sa postupne dostáva do formy. "The Blues" ťahajú šnúru piatich víťazstiev vo všetkých súťažiach, cez víkend si poradili 1:0 s Newcastlom United. "Nasledujúce dva zápasy s Ajaxom sú pre nás veľmi dôležité. Súper má veľmi silný tím, jeho hráči sa na ihrisku výborne pohybujú a vedia dobre kombinovať. Bude to pre nás vážny test," povedal pre klubový web tréner Chelsea Frank Lampard. V druhom súboji skupiny sa bude domáci OSC Lille snažiť vybojovať prvé body v tohtosezónnej edícii LM, jeho súperom bude španielska Valencia.

3. kolo skupinovej fázy LM 2019/20


streda 23. októbra (v SELČ):

G-skupina:

18.55 RB Lipsko - Zenit Petrohrad /Rozhodca: Ali Palabiyik (Tur.)/
21.00 Benfica Lisabon - Olympique Lyon /Ivan KRUŽLIAK (SR)/

Tabuľka:

1. Zenit Petrohrad 2 1 1 0 4:2 4
2. Olympique Lyon 2 1 1 0 3:1 4
3. RB Lipsko 2 1 0 1 2:3 3
4. Benfica Lisabon 2 0 0 2 2:5 0

H-skupina:

18.55 Ajax Amsterdam - Chelsea Londýn /Ovidiu Hategan (Rum.)/
21.00 LOSC Lille - FC Valencia /Deniz Aytekin (Nem.)/

Tabuľka:

1. Ajax Amsterdam 2 2 0 0 6:0 6
2. Chelsea Londýn 2 1 0 1 2:2 3
3. FC Valencia 2 1 0 1 1:3 3
4. OSC Lille 2 0 0 2 1:5 0

E-skupina:

21.00 RB Salzburg - SSC Neapol /Clement Turpin (Fr.)/
21.00 KRC Genk - FC Liverpool /Slavko Vinčič (Slovin.)/

Tabuľka:

1. SSC Neapol 2 1 1 0 2:0 4
2. Red Bull Salzburg 2 1 0 1 9:6 3
3. FC Liverpool 2 1 0 1 4:5 3
4. KRC Genk 2 0 1 1 2:6 1

F-skupina:

21.00 Inter Miláno - Borussia Dortmund /Anthony Taylor (Angl.)/
21.00 Slavia Praha - FC Barcelona /Bobby Madden (Škót.)/

Tabuľka:

1. Borussia Dortmund 2 1 1 0 2:0 4
2. FC Barcelona 2 1 1 0 2:1 4
3. Inter Miláno 2 0 1 1 2:3 1
4. Slavia Praha 2 0 1 1 1:3 1