Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Dobrovoľníci dostanú ocenenia Srdce na dlani

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Andrej Galica

Dobrovoľnícke centrá v Banskobystrickom, Bratislavskom, Košickom, Nitrianskom, Prešovskom a Žilinskom kraji vyzývajú organizácie, jednotlivcov či kolektívy, aby nominovali dobrovoľníkov.

Bratislava 16. októbra (TASR) - Ľudia, ktorí bez nároku na finančnú odmenu venujú svoj čas a energiu ľuďom, ktorí to potrebujú, či projektom, ktoré robia svet krajším a solidárnejším, dostanú aj tento rok ocenenia Srdce na dlani. TASR o tom informovala koordinátorka oceňovania Mária Joklová z Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií.

Dobrovoľnícke centrá v Banskobystrickom, Bratislavskom, Košickom, Nitrianskom, Prešovskom a Žilinskom kraji vyzývajú organizácie, jednotlivcov či kolektívy, aby nominovali dobrovoľníkov. Historicky prvé oceňovanie a podujatie Srdce na dlani sa konalo v roku 1999 v Bratislave. Uskutočňuje sa pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov a dobrovoľníčok (5.12.) a Medzinárodného dňa koordinátorov a koordinátoriek dobrovoľníkov a dobrovoľníčok (5.11).

Vyvrcholením krajských kampaní je séria podujatí Srdce na dlani s odovzdávaním ocenení. Záštitu nad týmito podujatiami už druhý rok preberá splnomocnenec Úradu vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Martin Giertl.

Dobrovoľníctvo sa realizuje v rôznych oblastiach života spoločnosti, napríklad sociálnej a zdravotnej oblasti, v oblasti výchovy a vzdelávania, kultúry a umenia, ochrany životného prostredia, rozvoja komunít a občianskej spoločnosti či v oblasti ochrany ľudských práv, demokracie a slobody.