Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Rača bude hostiť medzinárodnú konferenciu vinárov

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Hlavným zámerom konferencie je zachovanie vinohradníckej a vinárskej tradície na Slovensku.

Bratislava 13. marca (TASR) - Udržateľnosť vinohradníctva, spolupráca vinohradníkov, marketing a motivácia. To sú hlavné témy nadchádzajúcej medzinárodnej konferencie vinohradníkov a vinárov z Rakúska, Česka a Slovenska, ktorá sa uskutoční 16. marca v račianskom Nemeckom kultúrnom dome.

Hlavným zámerom konferencie je zachovanie vinohradníckej a vinárskej tradície na Slovensku, založenie Vinárskeho klastra, slovensko-česko-rakúska spolupráca, vyhodnotenie a porovnanie odrôd vína z uvedených troch regiónov. „Konferencia má byť impulzom aj pre račianskych vinohradníkov, že sa v našom regióne začína diať niečo nové na podporu vinárstva. V programe je aj predstavenie vín novoprijatých členov rytierskeho rádu vína, degustácia a vyznamenanie jubilantov,“ priblížil program Miloš Máťuš z Račianskeho vinohradníckeho spolku.

Medzinárodnú vinohradnícko-vinársku konferenciu organizujú Bratislavský a Trnavský samosprávny kraj, Zväz výrobcov hrozna a vína, Zväz vinohradníkov SR a MsČ Bratislava – Rača.