Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Prispejte kilometrami na bicykli - RETO CHAGAS 2019

Na foto tím Exeltis Slovakia, ktorý sa k výzve pripojil Foto: RETO CHAGAS 2019

Chagasova choroba je infekčné ochorenie spôsobované parazitmi, vyskytujúce sa v Strednej a Južnej Amerike, ktoré je prenášané pohryznutiami dravých ploštíc.

Bratislava 5. septembra (OTS) - Dovedna končí Chagasova choroba až v 10 % smrteľne, pričom obzvlášť ohrozené sú dojčatá a malé deti. Postihnutými orgánmi sú v prvom rade srdce, črevo a mozog. Lieky účinkujú hlavne v počiatočnej fáze ochorenia.

Insud Pharma prostredníctvom svojej rodinnej nadácie Mundo Sano chce aj tento rok zviditeľniť túto nebezpečnú chorobu, na ktorú našťastie už existuje liečba.

Cyklotím vedený športovcom Chema Martinez tento rok v dňoch 24. – 28. augusta odbicykluje trasu MADRID – BIARRITZ (viac ako 700 km).
Zapojiť sa môžete aj vy. Každým hastagom #RetoChagas cyklisti získajú energiu na pokračovanie v ceste.
Tento rok sa pripojili k záväzku spoločnosti „No baby with Chagas“, ktorej cieľom je zabezpečenie prístupu k diagnostike a liečbe Chagas pre všetky ženy v plodnom veku, najmä počas tehotenstva.
Ak tím výzvu dokončí, nadácia Mundo Sano dostane od spoločnosti Insud Pharma dar vo výške 100 000 EUR a tieto budú ďalej použité na vývoj liečby Chagas.

Link na webstránku, kde môžete doplniť počet odbicyklovaných kilometrov