Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Na mieste pretrhnutej priehrady v Rusku našli trezor plný zlata

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Trezor bol umiestnený v jednej z budov, ktorú zmietla voda. Tá zobrala so sebou dve provizórne ubytovne a tri ďalšie zariadenia.

Moskva 22. októbra (TASR) - Trezor obsahujúci 18 kilogramov zlata našli na mieste nedávneho pretrhnutia priehrady v ruskom Krasnojarskom kraji, informovala v utorok agentúra TASS s odvolaním sa na úradný zdroj.

"Záchranári z ruského ministerstva pre mimoriadne situácie objavili v trezore celkovo 18 kilogramov zlata," uviedol zdroj.

Trezor bol umiestnený v jednej z budov, ktorú zmietla voda. Tá zobrala so sebou dve provizórne ubytovne a tri ďalšie zariadenia.

Hovorkyňa Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie Svetlana Petrenková uviedla, že uzamknutý kovový trezor našli pri drenážnych prácach. Obsah trezoru zaistili a je považovaný za materiál súvisiaci s trestnou činnosťou.

Nelegálne postavená priehrada na rieke Sejba v blízkosti obce Ščetinkino slúžila pri ťažbe zlata. Pretrhla sa 19. októbra v ranných hodinách a zaplavila dve ubytovne.

Podľa aktualizovaných informácií zahynulo 17 ľudí a ďalší traja sú nezvestní. Najmenej 26 ľudí museli ošetriť, štyroch previezli letecky do nemocnice v regionálnej metropole Krasnojarsk.