Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

K. Pál-Baláž predstavila singel a videoklip k novinke Nádej

Na snímke Karmen Pál-Baláž. Foto: YouTube/SCR

O hudbu sa postarali Celeste Buckingham v spolupráci s členmi Littlebeat studia Martinom Maxom Šrámekom a Matejom Miklošom, ktorí sú zároveň aj producentmi skladby.

Bratislava 2. júla (TASR) - Po úspešnom hite Anjel prichádza pôvabná tmavovláska Karmen Pál-Baláž s novým singlom Nádej, ku ktorému pridáva aj videoklip, nakrútený v kaštieli v Ivanke pri Dunaji. Po januárovom debutovom singli Anjel, ktorý pre Karmen zložil a producentsky naň dohliadal Adam Ďurica, speváčka predstavuje sviežu novinku, v ktorej spieva o svojom sne stať sa úspešnou speváčkou.

O hudbu sa postarali Celeste Buckingham v spolupráci s členmi Littlebeat studia Martinom „Maxom“ Šrámekom a Matejom Miklošom, ktorí sú zároveň aj producentmi skladby. Autorom textu je mladý raper Ľubomír Glasa, ktorý vystupuje pod pseudonymom Akalaky. Videoklip k pesničke vytvoril Marko Procházka so svojím tímom. Nakrúcalo sa v dvoch lokáciách, na bratislavskej Malej scéne a v romantickom kaštieli v Ivanke pri Dunaji.

„Pesnička je aj o mne, schovaná je tam myšlienka, že treba ísť za svojím snom, konkrétne snom o hudbe stať sa speváčkou, stáť na pódiu, spievať pre ľudí, rozdávať im radosť hudbou. Chcela by som k tomu dodať, že netýka sa to len hudby. Každý človek, ktorý sníva, má snívať veľa, aby sa aspoň malé percento z toho splnilo. Keď tomu človek verí, tak to aj príde,“ povedala Karmen pre TASR.



V týchto dňoch sa mladá speváčka venuje najmä koncertovaniu na rôznych festivaloch a mestských akciách, pripravuje nové projekty v štúdiu, chystá ďalšiu spoluprácu s Ďuricom. Ten len nedávno zverejnil hostí na svojich jesenných akustických koncertoch a jedným z nich bude aj Karmen.

„Som veľmi rada, že Adam nedávno zverejnil hostí a že je to už oficiálne vonku. Nevedela som sa totiž dočkať, kým sa budem môcť o túto skvelú novinu podeliť so svojimi fanúšikmi. Vďaka Adamovi mám krásne zážitky z jarnej časti koncertnej šnúry, kde som tiež bola hosťom. Každý jeden koncert bol niečím jedinečný a veľmi som si ich užila a viem, že ani na jeseň to nebude inak,“ reagovala speváčka.

Aké boli jej prvé dotyky s hudbou? „V začiatkoch som chodila s otcom ,zvukárčiť', pomáhať na pódiu točiť káble, dalo mi to veľmi dobrý základ, poznám aj zákulisie. Nie je všetko jednoduché, že príde muzikant na pódium, zahrá si a to je všetko. Tam sa to nekončí - spievať a hrať pred ľuďmi. Práca pred tým a za tým, to je veľa driny,“ spresnila.

Karmen Pál-Baláž (23. 5. 1998 Rožňava) mala k hudbe vždy blízko. Odmalička sa učila hrať na rôznych hudobných nástrojoch a spievala ľudovky. Na základnej škole založili s bratom, sesternicami a bratrancami rodinnú kapelu. Chodila na základnú umeleckú školu, kde sa učila hru na klavíri. Koncertovala s rodinnou kapelou Acoustic Nights, kde vystupovala spolu s otcom. V roku 2018 sa zúčastnila na televíznej speváckej súťaži Česko-Slovenská Superstar, v júnovom finále sa umiestnila na treťom mieste. V januári vydala prvý singel Anjel. Zložil jej ho Adam Ďurica, text napísala mladá mamička z Popradu Adriana Pusztová. Pôvodne ho poslala spevákovi Adamovi Ďuricovi, ten ho zhudobnil a posunul ho Karmen.