Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Filmové štúdiá, kde sa nakrúcal Harry Potter, otvoria pre verejnosť

Na archívnej snímke z 19. decembra 2011 záber Šikmej uličky vo filmových štúdiách Warner Brother Studios v anglickom Watforde. Foto: TASR/AP

Štúdio sa nachádza v zariadení spoločnosti Warner Bros neďaleko britskej metropoly Londýn.

Watford 30. marca (TASR) - Hrad Rokfort je pripravený privítať davy muklov, teda obyčajných ľudí bez čarodejníckych schopností.

Obrovský model Rokfortskej strednej školy pre mladých čarodejníkov je súčasťou prehliadky filmového štúdia, kde sa v rokoch 2000-2010 nakrúcala séria ôsmich filmov o čarodejníckom učňovi Harrym Potterovi. Štúdio sa nachádza v zariadení spoločnosti Warner Bros neďaleko britskej metropoly Londýn.

Štúdio očakáva návštevnosť 5000 ľudí denne. Atrakciu s názvom The Making Harry Potter (Nakrúcanie Harryho Pottera) otvoria už v sobotu 31. marca.

Záujemcovia uvidia na prehliadke hradu Rokfort skutočné filmové rekvizity, makety, kostýmy a scény z potterovských filmov - vrátane Veľkej siene Rokfortskej strednej školy čarodejníckej, študentského internátu, kde mladí čarodejnícki spali, a kanceláriu riaditeľa Albusa Dumbledora.

Nová atrakcia je súčasťou prestavby filmových štúdií Leavesden, ktoré patria spoločnosti Warner Bros. Tá zamýšľa vytvoriť najväčší filmový komplex Európy. Ateliéry sa nachádzajú približne 30 kilometrov severozápadnej od Londýna.