Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Vychádza CD Box Marián Varga Collected Works I

Marián Varga. Foto: TASR/Milan Kapusta

Súčasťou CD Boxu je obsiahly, viac ako dvestostranový booklet, textový a obrazový sprievodca ku každému zo šestnástich CD.

Bratislava 9. novembra (TASR) - Spoločnosti Mariána Vargu sa podarilo získať od vydavateľstva Opus licencie albumov, čím vznikla exkluzívna limitovaná edícia Marián Varga Collected Works I. S kolekciou sa môžu v týchto dňoch zoznámiť návštevníci medzinárodného knižného veľtrhu Bibliotéka. Oficiálne bude uvedená na trh 25. novembra. TASR informovala zástupkyňa spoločnosti Lea Majerčáková.

CD Box bude obsahovať 16 titulov, od albumu Zvoňte, zvonky cez všetky spoločné platne s Pavlom Hammelom, všetky albumy skupiny Collegium Musicum až po CD s raritnými nahrávkami, ktoré nikdy nevyšli na nosičoch, napríklad Baba Jaga, Concentrated Sorrow, ktoré skupina nahrala v pražskom Radiopaláci v roku 1970.

Súčasťou CD Boxu je obsiahly, viac ako dvestostranový booklet, textový a obrazový sprievodca ku každému zo šestnástich CD. Mozaiku dobových recenzií, rozhovorov, reflexií či zasvätených pohľadov do zákulisia Mariánovej tvorby doplní aj množstvo raritných fotografií, notových záznamov, plagátov či nepoužitých návrhov obalov platní. Booklet nie je úplne klasickým bookletom, je knihou na čítanie a zároveň aj časozberným dokumentom. Kolekcia albumov s názvom Marián Varga Collected Works I. bude výnimočná novým zvukovým dizajnom známych nahrávok, analógový redizajn sa tvoril z originálnych záznamov.