Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Tomáš Sloboda a Sounds Like This na turné s novým albumom Chobotnica

Na snímke vľavo prezident slovenských hudobných cien Aurel 2007 Janko Kuric (líder skupiny Vidiek) a Tomáš Sloboda nominovaný v kategórii Aurel za najlepší inštrumentálny výkon v akademickom roku 2007. Archívna foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Dva koncerty, v Nitre a Novom Meste nad Váhom má spevák kapely Le Payaco za sebou. Nasleduje Banská Bystrica, Prešov, či Trenčín. Záverečným koncertom turné bude vystúpenie v Bratislave 23. februára.

Bratislava 14. februára (TASR) - Prvé dva koncerty zimnej časti turné s názvom Chobotnica Live 2013 má gitarista a spevák kapely Le Payaco Tomáš Sloboda so svojou skupinou Sounds Like This úspešne za sebou. Svoj takmer dvojhodinový koncertný program už stihli predstaviť v Nitre (7.2.) a v Novom Meste nad Váhom (9.2.). Dnes odohrajú koncert v Banskej Bystrici, v piatok (15.2.) sa predstavia v Prešove, následne v Trenčíne (16.2.) a prvú zimnú časť koncertnej šnúry ukončia koncertom v Bratislave (23.2.).

Koncerty sa konajú pri príležitosti vydania druhého albumu Tomáša Slobodu a jeho formácie Sounds Like This s názvom Chobotnica, ktorý vyšiel na CD a LP v novembri 2012 vo vydavateľstve Slnko Records. Na koncerte v Bratislave (23.2.) sa okrem predkapely Saténové Ruky na pódiu predstavia aj zaujímaví hostia, akými sú Ďuďo (Hex), Lasky (Para) a Juraj Podmanický (Billy Barman).

"Sme kapela, čo sa nehrá s počítačmi, samplermi a podobnými hlúposťami. Všetko je to len o hudbe. Nie sme žiadni naškrobení strýčkovia Tomovia. Sme divokí, hluční, jemní aj tichí. Sme divé tigre, do džungle vypustené, sme prítulní pradiaci kocúry," uviedol pre médiá Tomáš Sloboda.

Formácia Tomáš Sloboda a Sounds Like This vznikla v roku 2007, okrem Tomáša ju tvoria gitarista Lukáš Duchovič, basgitarista Martin Andráš (Kukuspit) a bubeník Marián Slávka (Celeste Buckingham). Doposiaľ vydali dva albumy – Sounds Like This (2007) a Chobotnica (2012) a absolvovali rad samostatných koncertov, či už klubových alebo festivalových, spoločné turné s Dorotou Nvotovou alebo kapelou Vetroplach. Aktuálnym z najnovšieho albumu je stále úvodný singel Liliana, ktorý Tomáš napísal pre svoju malú dcéru. K ďalším dvom skladbám z tohto albumu Cudzinec a Bojovník už existujú aj videoklipy od austrálskeho režiséra Benjamina Richardsa.

TASR informoval PR manažér Roman Fecko.