Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Štartuje 8. ročník fotografickej súťaže pre deti

Najlepšie fotografie registrované na internetovej stránke www.fod.sk bude hodnotiť verejnosť, odborná porota i špeciálna porota zložená zo sponzorov.

Prešov 4. novembra (TASR) – Celoslovenská internetová súťaž Fotografia Očami Detí (FOD) začne v utorok (5.11.) písať svoju ôsmu kapitolu. Fotosúťaž je určená pre žiakov základných škôl i osemročných gymnázií, tento rok sa prvýkrát môžu zapojiť aj deti z materských škôl.

"Súťažné kolá sa začínajú v novembri. Súťažné témy na november sú Prírodné krásy. Potom nasledujú Spomienky na rok 2013, S tebou ma baví svet, Farby, Zvieratá a rastliny, Portrét, Ľudové remeslá a architektúra a Musíme si pomáhať. Porotu tvoria štyria fotografi, ich úlohou je hodnotiť súťažné fotografie a každý mesiac vyhodnotiť troch finalistov, z nich jeden postupuje do celkového finále,“ informuje autor myšlienky a organizátor Ľuboš Lukáč.

Súťaž prebieha v dvoch kategóriách, fotografia digitálnym fotoaparátom, fotografia mobilným telefónom a pre najmenšie deti kresba alebo maľba. Každé súťažné kolo prebieha podľa Lukáča jeden mesiac a súťažiaci môže poslať maximálne tri fotografie do jednotlivých súťažných kategórií.

Najlepšie fotografie registrované na internetovej stránke www.fod.sk bude hodnotiť verejnosť, odborná porota i špeciálna porota zložená zo sponzorov.

Pre registrovaných účastníkov súťaže sú aj tento rok pripravené zaujímavé sprievodné akcie ako sústredenie mladých fotografov, škola v prírode, výlety a fotoreport.

FOD je celoslovenská internetová súťaž fotografií. Realizuje sa od roku 2006. Počas predchádzajúcich ročníkov sa do nej zapojilo viac ako 15.000 detí.