Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Snow Film Fest v Prievidzi ponúkne športové a cestovateľské filmy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Alexandra Moštková

Na návštevníkov festivalu čaká americká snímka Queen Maud Land o skupine horolezcov, ktorí sa vydávajú zdolať skalné veže v skalnatej časti Antarktídy.

Prievidza 21. novembra (TASR) - Do Prievidze zavíta Snow Film Fest. Festival ponúkne viacero zimných športových a cestovateľských filmov, hostiť ho bude Regionálne kultúrne centrum (RKC) v Prievidzi 29. novembra.

"Filmová prehliadka prináša snímky plné neuveriteľných výkonov, objavovania a dobrodružstva. Jej začiatok je naplánovaný na 16.00 h," informovala Jana Hvojniková z RKC v Prievidzi.

Na návštevníkov festivalu čaká americká snímka Queen Maud Land o skupine horolezcov, ktorí sa vydávajú zdolať skalné veže v skalnatej časti Antarktídy. Rakúska snímka Onekotan ponúkne cestu dobrodruha na rovnomenný ostrov v Tichom oceáne, ktorý sa s partiou chystá na lyžiach zjazdiť vrchol tamojšej sopky.

Americký film Surfer Dan rozpráva o mužovi, ktorý surfuje na vlnách jazera v Michigane uprostred tuhej zimy. Nemecká snímka Ice and Palms hovorí o dvoch cestovateľoch, vydali sa na lyžiarsku expedíciu naprieč Alpami, ktorá sa začína priamo na prahu ich domov. Festival ukončí česká snímka Čriepky zo života horolezca. Hovorí o dobrodruhovi a horolezcovi Mírovi Šmídovi, ktorý zdolal európske a svetové veľhory.