Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Kultová skupina ABBA zvažuje návrat, nevedno však, v akej podobe

Na archívnej snímke z roku 1977 sú členovia švédskej skupiny ABBA zľava Bjorn Ulvaeus, Agnetha (známa ako Anna) Faltskogová, Annifrid (známa ako Frida) Lyngstadová a Benny Anderson. Foto: TASR/AP

Špekulácie o možnom návrate skupiny na hudobnú scénu sa objavujú v médiách už viac ako desaťročie.

Berlín/Štokholm 11. novembra (TASR) - Nádeje početnej obce fanúšikov švédskej kultovej hudobnej formácie ABBA na jej opätovné oživenie sú opäť raz reálnejšie.

Svetlovlasá speváčka skupiny Agnetha Fältskogová (63) totiž v interview pre nemecký nedeľník Welt am Sonntag reagovala na otázku, či by znovuzjednotenie skupiny na koncertnej scéne bolo pre ňu výzvou, slovami: "Určite, uvažujeme o tom. V apríli 2014 uplynie 40 rokov od nášho víťazstva v Eurovíznej pesničkovej súťaži v Brightone s piesňou Waterloo. Jestvujú plány podniknúť čosi v súvislosti s týmto jubileom."

Stále šarmantná Agnetha, ktorá kedysi patrila medzi hlavných odporcov návratu skupiny, však súčasne dodala, že zatiaľ nevie, či sa z toho niečo podarí.

Špekulácie o možnom návrate skupiny na hudobnú scénu sa objavujú v médiách už viac ako desaťročie. V roku 2000 malo kvarteto Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstadová a Agnetha Fältskogová podľa oficiálne nepotvrdených informácií odmietnuť dokonca miliardu USD za návrat s tým, že peniaze nehrajú pri tomto rozhodnutí žiadnu úlohu.

Kým autorská dvojica Andersson-Ulvaeus sa po rozpade skupiny sústredila na muzikálovú produkciu, obe speváčky sa pokúsili o sólovú kariéru.

Najnovší Agnethin album s názvom A sa na trhu objavil iba v jarných mesiacoch tohto roka a vyslúžil si pozitívne ohlasy hudobných kritikov. Jeho deluxe verzia, v ktorej nebude chýbať dokumentárny film o speváčke, obohatí predvianočnú ponuku predajní s nosičmi zvukových záznamov.