Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Richard Müller a Fragile pridávajú štyri koncerty na turné Hlasy

Richard Müller Foto: TASR/Miroslav Košírer

Richard Müller spieva na turné so skupinou Fragile skladby v nových úpravách bez použitia jediného nástroja.

Bratislava 6. novembra (TASR) – Koncertné turné Hlasy Richarda Müllera a skupiny Fragile zbiera úspechy, o čom svedčia vypredané sály v Českej a Slovenskej republike. Doteraz odohrali 30 koncertov a pre veľký ohlas pridávajú ďalšie štyri koncerty. Interpreti tak zavítajú 30. novembra do Zvolena, deň nato budú koncertovať v Trenčíne, 2. decembra v Prievidzi a 3. decembra v Žiline.

"Je to fantastické. Myslím si, že s Fragile sme si vytvorili vzájomné puto, ktoré nebude ohraničené len týmto turné. Títo ľudia mi tak prirástli k srdcu, že sa neviem dočkať, kedy sa uvidíme na raňajkách v hoteli alebo na koncerte," uviedol k spolupráci Richard Müller.

Turné Hlasy nemá na našej hudobnej scéne obdobu, zahŕňa vyše 40 koncertov po celom Česku aj Slovensku. Niekoľkokrát v rámci neho odspievali aj dva koncerty za sebou. "Samozrejme, som unavený. Ale práve spolupráca s Fragile mi dodáva energiu. Sú to fantastickí speváci. S Braňom Kostkom každý večer vymýšľame nové a nové glosy a komentáre, tak ma to baví, že mi ani neprišlo, koľko sme odohrali koncertov. Je zaujímavé, že keď odspievam koncert, pokojne by som dal ešte jeden," dodal pre médiá spevák.

Richard Müller spieva na turné so skupinou Fragile skladby v nových úpravách bez použitia jediného nástroja. Tie vyšli v septembri aj na albume Hlasy. Kapelníkom skupiny a tvorcom aranžmánov je Braňo Kostka. Okrem neho tvoria Fragile speváci Soňa Norisová, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Jana Golisová, Slavo Košecký, Vilo Csontos a Kamil Mikulčík.

TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.