Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Nicole Kidmanová stvárni vo filme monackú kňažnú Grace

Foto: TASR/AP

Podľa magazínu Variety veľké herečky Hollywoodu zviedli ostrý boj o to, kto bude hrať v životopisnej dráme legendárnu Grace Kellyovú.

Washington 6. apríla (TASR) - Austrálska herečka Nicole Kidmanová rokuje o svojom stvárnení filmovej postavy monackej kňažnej Grace Kellyovej, čo je jedna z najžiadanejších úloh v Hollywoode, citovala dnes BBC magazín Variety.

Podľa magazínu veľké herečky Hollywoodu zviedli ostrý boj o to, kto bude hrať v životopisnej dráme legendárnu Grace Kellyovú.

Film bude režírovať francúzsky režisér Olivier Dahan, známy napríklad filmom Edith Piaf. Autorom filmového scenára je Arash Amel.

Scenár rozpráva príbeh Popolušky, ktorá sa z herečky stala monackou kňažnou. Keď sa v roku 1956 ako 26-ročná vydala za monackého kniežaťa Rainiera, vzdala sa úspešnej kariéry filmovej herečky.

Dej sa odohráva od decembra 1961 do novembra 1962, kedy bola Grace, vtedy už matka dvoch detí, povolaná bojovať za svoju adoptívnu vlasť - Monako. To sa dostalo do sporu so susedným Francúzskom, ktorému sa nepáčilo, že funguje ako daňový raj

Kňažná vraj vtedy svojou zákulisnou diplomaciou miništátik zachránila.

Štyridsaťštyriročnú herečku najnovšie uvidíme vo filmovom trileri The Paperboy, kde hrá so Zacom Efronom a Johnom Cusackom, uviedla BBC.