Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

V Komárne otvorili výstavu fotografií L. Vallacha Ľudia a veci

Výstavu dokumentárnej fotografie pod názvom "Ľudia a veci" budapeštianskeho spravodajcu Tlačovej agentúry SR Ladislava Vallacha otvorili 15. novembra 2013 v jednej z komárňanských kaviarní. Kolekcia 27 farebných fotografií z Maďarska, Slovenska, Dánska, Španielska, Rakúska, Srbska, Chorvátska a Česka predstavuje výber Vallachovej tvorby uplynulých troch rokov. Snímky zobrazujú ľudí, ale aj predmety najmä v mestskom prostredí. Na snímke ľudia si pozerajú vystavené fotografie. Foto: TASR/Milan Drozd

Kolekcia 27 farebných fotografií z rôznych krajín zobrazuje ľudí, ale aj predmety najmä v mestskom prostredí.

Komárno 15. novembra (TASR) – Výstavu dokumentárnej fotografie pod názvom "Ľudia a veci" budapeštianskeho spravodajcu Tlačovej agentúry SR Ladislava Vallacha otvorili dnes v jednej z komárňanských kaviarní. Podujatie zorganizovalo Regionálne osvetové stredisko v Komárne.

Kolekcia 27 farebných fotografií z Maďarska, Slovenska, Dánska, Španielska, Rakúska, Srbska, Chorvátska a Česka predstavuje výber Vallachovej tvorby uplynulých troch rokov. Snímky zobrazujú ľudí, ale aj predmety najmä v mestskom prostredí.

"Počas udalostí, ktoré pokrývam ako píšuci redaktor, ale aj na súkromných cestách, ma zaujímajú situácie, ktoré režíruje život a pri ktorých je možné nasnímať obrazy niečím zaujímavých ľudí v ich životnom prostredí. Rád sa hrám so svetlom, s kompozíciou a s veľkými čiernymi plochami. Hľadám rozhodujúci okamih udalostí, napríklad pohľad, gesto, ale aj atmosféru, akú vyžaruje napríklad snímka jednotky ťažkoodencov v Budapešti pripravených na zásah, vedľa ktorých si za rohom pokojne fajčí čašník," povedal autor.
Výstavu dokumentárnej fotografie pod názvom "Ľudia a veci" budapeštianskeho spravodajcu Tlačovej agentúry SR Ladislava Vallacha otvorili 15. novembra 2013 v jednej z komárňanských kaviarní. Kolekcia 27 farebných fotografií z Maďarska, Slovenska, Dánska, Španielska, Rakúska, Srbska, Chorvátska a Česka predstavuje výber Vallachovej tvorby uplynulých troch rokov. Snímky zobrazujú ľudí, ale aj predmety najmä v mestskom prostredí. Na snímke ľudia si pozerajú vystavené fotografie.
Foto: TASR/Milan Drozd

Vallach okrem výstav v Komárne, Bratislave a Štúrove publikoval svoje snímky v niekdajších československých a potom slovenských denníkoch i týždenníkoch. V roku 1986 získal zlatú medailu J. M. Petzvala na celoslovenskej súťaži reportážnej fotografie v Piešťanoch. Po externej spolupráci s periodikami Život, Új Szó a ďalšími nastúpil v roku 1996 do Tlačovej agentúry SR (TASR) ako regionálny spravodajca a fotoreportér. Od roku 2002 je stálym budapeštianskym spravodajcom zahraničnej redakcie.

Výstava v Komárne potrvá do konca januára.