Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Kino Lumiére uvedie záznam koncertu Petra Gabriela

Kino Lumiére. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Dramaturgická rada kina sa záznam rozhodla zaradiť do programu v súvislosti s tohtoročným turné Petra Gabriela Back to Front.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Záznam koncertu uznávaného speváka, hudobníka a skladateľa Petra Gabriela uvedie v stredu 16. októbra Kino Lumiére vo svojom pravidelnom mesačnom cykle Music & Film. Projekcia pod názvom Peter Gabriel: New Blood - Live in London ponúkne na veľkom plátne 22 Gabrielových piesní.

"Záznam bol nakrútený vo vysokom rozlíšení s priestorovým zvukom DD5.1. Gabriela sprevádza 46-členný New Blood Orchestra a všetky skladby majú úplne nové orchestrálne aranžmány," TASR informovala Simona Nôtová zo Slovenského filmového ústavu (SFÚ), ktorý kino prevádzkuje.

Koncert, ktorý diváci v Lumiéri uvidia, Peter Gabriel absolvoval počas turné New Blood v roku 2011, konkrétne 23. a 24. marca v londýnskej sále Hammersmith Apollo (v septembri zmenila názov na Eventim Apollo). Na oboch koncertoch umelca sprevádzal New Blood Orchestra pod taktovkou Bena Fostera.

Dramaturgická rada kina sa záznam rozhodla zaradiť do programu v súvislosti s tohtoročným turné Petra Gabriela Back to Front. "Keďže bývalý spevák kapely Genesis na svojom európskom turné Slovensko vynechal, ponúkame jeho fanúšikom záznam koncertu v Londýne, ktorého základom sú piesne z deviateho štúdiového albumu New Blood," uviedol zostavovateľ cyklu Miro Ulman. Filmový publicista na margo hudobnej projekcie dodal: "Gabrielov nezameniteľný hlas, nové orchestrálne aranžmány, vizuálne efekty, animované sekvencie a vynikajúci zvuk sľubujú nezabudnuteľný zážitok."

Premietanie sa začína o 20.30 h.