Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Jennifer Hudsonová bude mať hviezdičku na hollywoodskom Chodníku slávy

Jennifer hudsonová Foto: TASR/AP

Jennifer Hudsonová stvárnila nedávno niekdajšiu prvú dámu Juhoafrickej republiky Winnie Mandelovú v životopisnom filme Winnie.

Los Angeles 7. novembra (TASR) - Už o necelý týždeň sa hviezdičkou s poradovým číslom 2512 na hollywoodskom Chodníku slávy (Walk of Fame) bude môcť pochváliť americká herečka a speváčka Jennifer Hudsonová (32). Slávnosť jej odhalenia sa podľa organizátorov uskutoční 13. novembra.

Afroameričanka zažiarila v televíznej talentovej súťaži American Idol, aby svoje mimoriadne hlasové dispozície i herecký kumšt potvrdila v roku 2007 vo filmovej adaptácii muzikálu Dreamgirls. Za kreáciu v ňom získala prestížneho Oscara.

Medzičasom uznávaná umelkyňa nechýbala na tohtoročnej inaugurácii prezidenta USA Baracka Obamu a zaspievala i v prestávke najsledovanejšieho športového podujatia roka v zámorí, Super Bowlu.

Jennifer Hudsonová stvárnila nedávno niekdajšiu prvú dámu Juhoafrickej republiky Winnie Mandelovú v životopisnom filme Winnie a na sklonku mesiaca sa objaví v amerických kinách v novom muzikáli Black Nativity.