Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Jana Kirschner si zaspieva na svoje narodeniny s A. Bocellim

Jana Kirschner Foto: TASR/Štefan Puškáš

Okrem Jany Kirschner si s Bocellim zaspieva operná sopranistka Adriana Kučerová a muzikálová speváčka a herečka Nela Pocisková.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Koncert svetového tenoristu Andrea Bocelliho v Bratislave má tretieho hosťa. "Aktuálne umelcov manažment schválil Janu Kirschner," TASR informovala Zuzana Golianová, PR manažérka koncertu, ktorý sa uskutoční presne v deň speváčkiných narodenín 29. decembra.

Okrem Jany Kirschner si s Bocellim zaspieva operná sopranistka Adriana Kučerová a muzikálová speváčka a herečka Nela Pocisková. "Nemáme potvrdenú informáciu, že by sa niekedy podarilo organizátorom dostať na pódium tri domáce speváčky, aby spievali spolu s Bocellim. Bude to nepochybne veľká udalosť, veľká pocta a prezentácia našich speváčok," uviedol Peter Ďuriš z usporiadateľskej agentúry Amadeus.

"Pre mňa to nie je len vianočný darček, ale aj narodeninový, keďže na koncerte zaspievam v deň svojich narodenín. O to väčšiu radosť z tohto pozvania mám," povedala pre médiá Jana Kirschner. Na koncerte zaspieva dve piesne - sólovo Modrú a s talianskym maestrom to bude duet Quizas Quizas Quizas, ktorý Bocelli naspieval spolu s Jennifer Lopez. "Pripravujeme pre divákov aj malé prekvapenie a tak som po rokoch opäť oprášila svoju zabudnutú španielčinu, no možno skôr základy španielčiny," doplnila speváčka, ktorá v novembri predstaví na turné svoj nový projekt Moruša a špeciálne sa plánuje pripravovať aj na koncert s Bocellim.

Kirschner mala dokonca v jednom čase rovnaké vydavateľstvo ako Andrea Bocelli. "V jednom období sme aj spolupracovali s tými istými ľuďmi. Napríklad mňa na obal môjho albumu Sine fotil britský fotograf Simon Fowler, ktorý v tom čase pracoval práve s Adreom Bocellim," pripomenula slovenská speváčka, ktorá už dlhší čas žije v Londýne.

Bocelliho koncert na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu budú tvoriť dve časti. V prvej zaznejú klasické operné árie a piesne, v druhej slávny tenorista zaspieva popové hity z aktuálneho albumu Passione a vianočné skladby. Umelca bude v Bratislave sprevádzať Český národný symfonický orchester a jeho zbor z Prahy pod vedením talianskeho dirigenta Marcella Rotu.