Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Goran Bregovič roztancoval bratislavské Pasienky

Goran Bregovič Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Od začiatku až do konca to bol výnimočný a dynamický koncert, plný temperamentnej hudby a emócií, pri ktorých sa už od prvých tónov diváci len ťažko bránili tancu.

Bratislava 5. novembra (TASR) – Goran Bregovič, výrazná osobnosť európskej world music, to v pondelok 4. novembra naplno rozbalil so svojím Wedding And Funeral Orchestrom v športovej hale na bratislavských Pasienkoch.

Od začiatku až do konca to bol výnimočný a dynamický koncert, plný temperamentnej hudby a emócií, pri ktorých sa už od prvých tónov diváci len ťažko bránili tancu. Väčšina sa ani neubránila a hala sa v priebehu pár minút zmenila na veľký tanečný parket aj napriek tomu, že samotný Goran počas celého koncertu sedel na stoličke.

Na jedinej slovenskej zastávke turné Goran a jeho „muzikantská company“ veľmi precízne miešali novinky z albumu Champagne for Gypsies s najväčšími hitmi zo svojej bohatej diskografie. Diváci ho za to odmeňovali veľkým aplauzom. Pri záverečnom songu Kalashnikov už stála a do rytmu - aj mimo neho - tancovala a tlieskala celá hala.

Goran Bregovič so svojím Wedding And Funeral Orchestrom sa úspešne prezentuje po celom svete. Svetové turné, ktoré odštartovalo 8. marca, sa po slovenskom koncerte presúva na Ukrajinu. TASR informoval Rado Mešša z agentúry Pro:messa.