Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Fotograf Zdenko Hanout predstaví unikátnu výstavu Divadelné príbehy

Z predstavenia na Skle maľované Foto: Teraz.sk/Zdenko Hanout

Konať sa bude od 11. do 24. novembra 2013 v bratislavskom komplexe Eurovea.

Bratislava 6. novembra (OTS) - Pri svojich doterajších výstavách sa profesionálny fotograf Zdenko Hanout zameriaval výlučne na hudbu. Keďže však do jeho portfólia patrí aj divadelná fotografia, rozhodol sa usporiadať prvú výstavu s touto tematikou, ktorá dostala príznačný názov Divadelné príbehy. Konať sa bude od 11. do 24. novembra 2013 v bratislavskom komplexe Eurovea. Rovnako ako v minulosti, aj tentoraz bude vstup na výstavu voľný.

Do svojej prvej divadelnej kolekcie autor vybral zábery z hry Piano revue, ktorá predstavuje poctu humoru Voskovca a Wericha, z komorného predstavenia Posledné mesiace, z muzikálov Edith a Marlene, Príbeh ulice 2, Boyband a taktiež z dnes už kultového predstavena Na skle maľované. Pred fotoaparát Zdenka Hanouta sa dostali takí herci ako Zuzana Tlučková, Ján Slezák, Martin Madej, Martin Kaprálik, Ondro Antálek, František Kovár, Přemysl Boublík, Majo Labuda ml. Ivan Vojtek, Eva Pavlíková, Martin Nahálka či Kristína Turjanová.

Špeciálnu pozornosť si určite zaslúži fotografia vytvorená z portrétov piatich hercov a jednej herečky. Konkrétne sú to Marek Majeský, Štefan Kožka, Ľubomír Paulovič, Ján Kroner, Vladimír Jedľovský a Zuzana Kronerova. “Chcel by som ju venovať práve týmto umelcom, ktorých si pre ich herecké umenie veľmi vážim,” uviedol Zdenko Hanout.

Výstava s názvom Divadelné príbehy vzniká za podpory partnerov ako sú Plotbase, ktorí sa postarali o tlač fotografií, Eurovea, ktorá poskytla priestory, hlavných mediálnych partnerov Teraz.sk a Citylife.sk a ostatných mediálnych partnerov.

Zdenko Hanout pochádza z Humenného, no už dlhšie pôsobí v Bratislave a jej okolí. Fotografii sa venuje od roku 1999. Má za sebou štyri samostatné autorské výstavy fotografií - Music In Pictures 2011, Music In Pictures 2012, Jazz & Blues I. v Bratislave a Music In Colours na prestížnom multižánrovom festivale Colours of Ostrava 2012. Okrem divadelnej a hudobnej fotografii sa venuje aj dokumentovaniu spoločenských, firemných a športových podujatí.

Viac info na:
www.hanout.eu
www.facebook.com/hanout.photography

Foto: Teraz.sk/Zdenko Hanout