Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Ferencová: Valentýnka je talent typu Holého,ktorý sa objaví raz za čas

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Film o láske, vzťahoch i sile priateľstva prináša príbehy troch žien, ktoré sa poznajú alebo sa spoznajú. Spája ich priateľstvo, muž a malé, päťročné dievčatko.

Bratislava 15. januára (TASR) - Česko-slovenský romantický film Príliš osobná známosť, pod ktorý sa podpísali tvorcovia kinohitu Všetko alebo nič, mal v utorok (14. 1.) slávnostnú premiéru v Bratislave. Emotívny príbeh, pri ktorom sa diváci zasmejú, ale si aj poplačú, nakrútila podľa knižného bestselleru spisovateľky Evity Twardzik Urbaníkovej opäť režisérka a scenáristka Marta Ferencová.

V novej "evitovke" sa divákom v hlavných úlohách predstavia Eliška Balzerová, Tatiana Dyková a Petra Hřebíčková. České ženské trio dopĺňajú slovenskí herci Ľuboš Kostelný a Marián Mitaš, Chorvát Janko Popovič Volarić a srbskí herci Branislav Trifunovič a Miki Manojlović.

Film o láske, vzťahoch i sile priateľstva prináša príbehy troch žien, ktoré sa poznajú alebo sa spoznajú. Spája ich priateľstvo, muž a malé, päťročné dievčatko. Simona si nanovo buduje život po tom, ako sa rozvedie a syn sa rozhodne žiť s otcom. Natáliu si nájde láska v podobe vdovca s malou dcérkou a obetavou babkou. A Eva aj v dôchodkovom veku zisťuje, že do jej života stále patrí láska partnerská, nielen tá k vnučke.

Príjemným prekvapením filmovej novinky je česká detská herečka Valentýna Bečková. V čase nakrúcania mala päť rokov, v úsmevnom i dojímavom príbehu stvárňuje Terezku. "Valentýnka nám padla z neba, veľmi dlho sme kastovali, už som bola pomerne dosť zúfalá, lebo som vedela, že na tom dieťati stojí strašne veľa - pokiaľ nebude uveriteľné, tak sa emócie nedostavia," komentovala pre TASR obsadenie "obrovského talentu" Marta Ferencová. To, že Valentýnku tvorcovia filmu našli medzi toľkými deťmi, považuje za veľký dar. "Ona je profesionál, to dieťa sa narodilo ako herec," dodala režisérka a spoluscenáristka k výkonu filmovej Terezky, ktorá si nakrúcanie užívala aj napriek náročným a vypätým scénam.

"Na natáčanie som sa vždy tešila, najúžasnejšie na tom bolo to, že som nemusela ísť do škôlky," uviedla pred premiérou na Slovensku Valentýna Bečková. Z predstaviteľky malej Terezky je už školáčka a keď vyrastie, chce byť režisérkou alebo "pani herečkou". "Je to veľmi zvláštne dieťa, ona je akoby naozaj dospelá, ale nie tým premúdreným spôsobom, ale len akoby vyzretosťou alebo svojím obsahom. Nie je to premúdrené dieťa, ktoré sa na niečo tvári. Nepredvádza sa, fakt to ide z vnútra. Je taký ten talent typu Tomáša Holého, ktorý sa objaví raz za čas," uzavrela Ferencová.

Príliš osobná známosť vstúpi do kinodistribúcie vo štvrtok 16. januára.