Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Skupina Black Sabbath pochybuje, že nahrá ďalší štúdiový album

Členovia skupiny Black Sabbath, sediaci je Ozzy Osborne , stojaci zľava sú Bill Ward, Tony Iommi a Geezer Butler. Foto: TASR/AP

Skupina vydala svoj ostatný album s názvom "13" v júni, pričom ide o jej prvý štúdiový album za uplynulých 18 rokov.

Londýn 29. decembra (TASR) - Britská hardrocková skupina Black Sabbath už pravdepodobne nenahrá ďalší štúdiový album. Jej členovia to pripustili v rozhovore, ktorý na svojej webovej stránke v sobotu publikoval hudobný magazín NME.

Skupina vydala svoj ostatný album s názvom "13" v júni, pričom ide o jej prvý štúdiový album za uplynulých 18 rokov. Nahrávka sa stretla s pozitívnym ohlasom kritikov i poslucháčov a debutovala na prvej priečke rebríčka UK Albums Chart.

Napriek tomu, že takýto úspech skupina nezažila takmer 43 rokov, jej súčasní traja členovia - Tony Iommi, Geezer Butler a Ozzy Osbourne - sú ohľadom ďalšej spoločnej tvorby skeptickí. "Nemyslím si, že by to bol dobrý nápad," uviedol gitarista Iommi.

"Vnímam to ako pekne uzavretú kapitolu. Som si istý, že ak by sme spravili ďalší album, nemal by už tú správnu iskru. Tiež by totiž musel skončiť na prvej priečke rebríčkov, inak by to ľudia vnímali ako naše zlyhanie," doplnil hráč na basovú gitaru Butler.



"Nahrávanie bolo pre nás nezabudnuteľným zážitkom. Ak to má byť naše posledné dielo, môžeme byť s ním spokojní. O jeho pokračovaní neuvažujeme," podotýka Iommi. "Nasledujúcich 20 rokov nečakajte nič," žartom uzatvára spevák Osbourne.