Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Benefičný koncert Objatie tónov má desať rokov

Desmod. Foto: TOPFEST

Na Táslerovcov naviaže skupina Desmod, ktorá na čele s frontmanom Máriom Kulym Kollárom ponúkne známe hity zo svojho repertoáru.

Bratislava 21. januára (TASR) - Športová hala v Leviciach bude v nedeľu 26. januára miestom jubilejného desiateho benefičného koncertu Objatie tónov, ktoré pre deti s mentálnym postihnutím pripravili občianske združenie Ostrov a občianske združenie Milan Štefánik. Vystúpia známe skupiny IMT Smile a Desmod, hosťom bude aj anglická formácia The Great Malarkey. V hľadisku budú zdravotne a mentálne postihnuté deti zo zariadení domovov sociálnych služieb, detských domovov a špeciálnych základných škôl. Moderátorom benefičného koncertu bude Matej Sajfa Cifra. TASR informovala PR manažérka Saša Pastoreková.

Populárna prešovská formácia IMT Smile bratov Ivana Táslera a Mira Táslera je jednou z najúspešnejších slovenských kapiel. Na popovej scéne účinkujú už vyše 20 rokov a momentálne prežívajú bezpochyby svoje najtvorivejšie obdobie. Pravidelne vypredávajú koncerty a spolu s ich úspešným Amfiteáter tour si ich pozrelo v minulom roku viac ako 60.000 divákov.

Na Táslerovcov naviaže skupina Desmod, ktorá na čele s frontmanom Máriom Kulym Kollárom ponúkne známe hity zo svojho repertoáru. Na svojom konte má desať vydaných štúdioviek, vo februári odohrá spoločné turné s orchestrom Cigánski diabli.

Z východného Londýna prichádza na Slovensko skupina The Great Malarkey. Predstavia sa na troch koncertoch v Bratislave, Novom Meste nad Váhom a tretí odohrajú práve na benefičnom koncerte Objatie tónov v Leviciach. Sedem hudobníkov pochádzajúcich z celého sveta, Anglicka, Kanady, Portugalska a Lotyšska na koncertoch rozbalí jedinečnú kombináciu flamenca s trochou rapu a temného kabaretu.

Návštevníci koncertov sa budú môcť realizovať v rámci workshopov. Pripravené sú zumba tance, enkaustika, čiže maľovanie horúcim voskom, pletenie z pedigu, modelovanie z hliny, pletenie náramkov, výroba šperkov z drôtu, pletenie z papiera či ozdobovanie sadrových odliatkov. Najmenšie deti sa môžu tešiť na nafukovací hrad, maľovanie na tvár, detské tance a zumbu.

Vstupné je bezplatné pre osoby s mentálnym a zdravotným postihnutím zo zariadení DSS, Detský domov Levice, Slovenský zväz telesne postihnutých Levice a pre deti do výšky 140 centimetrov.