Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Takmer 4600 maturantov v Košickom kraji čakajú písomné skúšky

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Najviac študentov - 171, bude v aktuálnom školskom roku maturovať na Strednej zdravotníckej škole (SZŠ) v Michalovciach.

Košice 11. marca (TASR) - Písomnú časť maturitnej skúšky tento týždeň absolvuje 4598 stredoškolákov na 63 stredných školách, ktorých zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj (KSK). Najpočetnejšia skupina maturantov bude svoje vedomosti overovať na krajských stredných odborných školách, bude ich takmer 3180, gymnazistov bude približne 1420. Informoval o tom Úrad KSK.

V termíne od 12. do 15 marca čaká maturantov externá časť maturitnej skúšky a písomná forma internej časti maturitnej skúšky.

Vedomosti si po prvýkrát preveria aj študenti v nových odboroch na dvoch stredných školách KSK. "Na Strednej odbornej škole (SOŠ) informačných technológií na Ostrovského v Košiciach budú písať maturitné skúšky prví maturanti v odboroch inteligentné technológie, správca inteligentných a digitálnych systémov a v odbore programovanie digitálnych technológií. Na Obchodnej akadémii na Watsonovej v Košiciach zas študenti maturujú po prvýkrát v odbore bankový pracovník/banková pracovníčka," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Najviac študentov - 171, bude v aktuálnom školskom roku maturovať na Strednej zdravotníckej škole (SZŠ) v Michalovciach. Po 167 ich bude na košickej Strednej priemyselnej škole (SPŠ) elektrotechnickej a na Obchodnej akadémii Watsonova v Košiciach. S iným ako slovenským jazykom sa chystá zložiť skúšku dospelosti 157 študentov, ktorých preverí test z maďarského jazyka a literatúry. V bilingválnej forme, teda v anglickom jazyku, ich bude maturovať 388.

Ústne maturity čakajú končiacich stredoškolákov v termíne od 20. mája do 7. júna.