Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Košický kraj

Košickí aktivisti za zmenu parkovania sa dištancujú od ĽS NS

Na snímke predseda petičného výboru Igor Petrovčík a člen petičného výboru Ladislav Lörinc s petíciou v podateľni. Foto: TASR - František Iván

Rešpektujeme právo jednotlivca na názor, ale zároveň nesúhlasíme s priživovaním sa rôznych indivíduí na téme parkovania, ktorej sme obetovali roky svojho úsilia, uviedol Ladislav Lörinc.

Košice 13. decembra (TASR) – Občianski aktivisti angažujúci sa za zmenu koncepcie parkovania v Košiciach, ktorí predkladali v tejto veci petíciu, sa dnes verejne dištancovali od sympatizantov Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽS NS). Reagovali tak na to, že po pondelkovom (12.12.) zasadnutí košického mestského zastupiteľstva, ktoré rokovalo aj o systéme parkovania, sa objavili stúpenci aj propagačné materiály tejto politickej strany.

"Rešpektujeme právo jednotlivca na názor, ale zároveň nesúhlasíme s priživovaním sa rôznych indivíduí na téme parkovania, ktorej sme obetovali roky svojho úsilia," uviedol Ladislav Lörinc v zastúpení iniciatív "Nezaplatím ani cent! Občianska neposlušnosť" a "Košice: Nechcem platiť EEI za parkovanie pred blokom". Aktivisti zároveň podľa neho odmietajú akékoľvek myšlienky a ideológie vedúce k šíreniu nenávisti, propagácie rasizmu, fašizmu, šírenie xenofóbie a všetky snahy vedúce k popieraniu ľudských práv.

"Medializované snahy o prepojenie košických aktivistov a tejto skupiny občanov vnímame ako kontinuitu účelovej snahy o našu diskreditáciu, ktorá je živená a podporovaná aj zo strany vedenia nášho mesta," uviedol Lörinc. Konštatoval, že aktivisti žiadali štátnu aj mestskú políciu o odstránenie propagačných materiálov ĽS NS z miesta rokovania poslancov.