Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Horskí záchranári našli nezvestnú ženu zo Spišskej Novej Vsi

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk/Horská záchranná služba

Na základe lokalizácie jej mobilného telefónu sa mala pohybovať v oblasti medzi Smižanmi a Košiarnym briežkom.

Spišská Nová Ves 17. septembra (TASR) - Horskí záchranári pomohli vypátrať nezvestnú ženu, ktorá sa stratila v lese pri Spišskej Novej Vsi. Z Horskej záchrannej služby informovali, že o pomoc pri pátraní po 61-ročnej žene ich požiadala polícia v utorok ráno.

"Žena ešte včera večer odišla z domu a ani do neskorých večerných hodín sa nevrátila. Rodine sa s ňou podarilo telefonicky skontaktovať v skorých ranných hodinách. Podľa jej popisu sa nachádzala niekde v lese," uvádza HZS na svojej stránke.

Na základe lokalizácie jej mobilného telefónu sa mala pohybovať v oblasti medzi Smižanmi a Košiarnym briežkom. Odišli po nej pátrať štyria profesionálni a dvaja dobrovoľní horskí záchranári na terénnych motorkách a automobiloch so služobným psom. Nezvestnú v krátkom čase našli v oblasti chatovej osady Košiarny briežok. "Po noci strávenej vonku bola mierne podchladená, dezorientovaná, no bez zranení," dodáva HZS.

Horskí záchranári ju po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti transportovali terénnym automobilom k bufetu na Košiarnom briežku, kde si ju prevzala do opatery posádka Rýchlej zdravotnej pomoci, s ktorou pokračovala do nemocnice v Spišskej Novej Vsi.