Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Pri dvoch dopravných nehodách v okrese Trebišov asistoval alkohol

Ilustračné foto Foto: TASR

Cyklista po nehode nafúkal 1,83 promile, účastník ďalšej nehody až 2,50 promile.

Trebišov 3. marca (TASR) – Pri dvoch dopravných nehodách v posledných dňoch v okrese Trebišov asistoval alkohol. Krajský policajný hovorca z Košíc Alexander Szabó informoval, že v piatok (28.2.) o 18.20 hodine došlo v katastri obce Hriadky k dopravnej nehode 49-ročného vodiča zo Starej Ľubovne, ktorý viedol motorové vozidlo značky VW Golf po ceste od obce Horovce, a cyklistu.

"Na rovnom úseku cesty pri predchádzaní pred ním idúceho autobusu zachytil ľavou časťou vozidla 39-ročného cyklistu z obce Bačkov, ktorý utrpel zranenia s liečením nad 42 dní," uviedol hovorca. Po zrážke s cyklistom strhol vedenie vozidla vpravo, kde pravou časťou svojho vozidla narazil do ľavého rohu autobusu. Dychovou skúškou u vodičov požitie alkoholických nápojov zistené nebolo. U cyklistu bola vykonaná dychová skúška, pri ktorej mu bolo nameraných 0,88 miligramu etanolu na jeden liter vydychovaného vzduchu, čo je v prepočte 1,83 promile.

"Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu šetrenia. Trebišovskí policajti začali trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví," doplnil Szabó. Celková spôsobená škoda bola vyčíslená na cca 5000 eur.

K ďalšej dopravnej nehode došlo v sobotu (1.3.) krátko pred 20. hodinou na Novej ulici v obci Klin nad Bodrogom. Hovorca uviedol, že 34-ročný vodič z okresu Stará Ľubovňa počas jazdy v obci narazil so svojím osobným motorovým vozidlom značky Ford Focus do odstaveného vozidla značky Seat Ibiza a spôsobil celkovú škodu cca 500 eur.

Po nehode bol vodič podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,20 miligramu etanolu na jeden liter vydychovaného vzdychu, čo je v prepočte 2,50 promile. "Poverený príslušník Policajného zboru vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnil ho do cely policajného zaistenia," doplnil Szabó s tým, že v prípade dokázania viny mu hrozí ročné väzenie.